Rövid hírek, 2010. január 28. déli kiadás

Gyomaendrőd és Kondoros között kerékpárost gázoltak halálra

A rendőrség gyorshírben számolt be a tragédiáról. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy Gyomaendrődről Kondorosra tartott a kisteherautó, amikor elütötte a vele azonos irányban haladó biciklist, aki a helyszínen meghalt. A helyszínen jelenleg is dolgoznak a rendőrség szakemberei.

Forrás: BEOL

image13973

Fegyveres rablás Kiskőrörön: több milliós a zsákmány

Fegyveres rablás történt kedden este Kiskőrösön. Több millió forintot zsákmányoltak a tettesek egy családtól.

Az eset még kedden, kora este, 7 óra körül történt. A tettesek az egyik belvárosi utca családi házának nyitott ajtaján keresztül jutottak a házaspár lakásába, ahol egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegették és értékeik átadására kényszerítették a lakókat. A rablás idején a kétgyermekes család tagjai közül az apa, feleség és a kisebbik gyermek tartózkodott otthon.

Az asszony a fenyegetés hatására átadta a rablóknak a lakásban lévő készpénzt és valutát, illetve jónéhány ékszert is.

Forrás: BAON

image13973

Tizenöt év fedél alatt – elítélték a kecskeméti gyilkos hajléktalant

Tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla azt a kecskeméti hajléktalant, aki 2007 júliusában meggyilkolta élettársát a kecskeméti vasútállomás vagonjában.

A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s ezért tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte. A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság életfogytiglani szabadságvesztést kiszabó ítéletét.

Hegedűs István tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, a büntetés kiszabásánál figyelembe vették az időmúlást, a büntetőeljárás elhúzódását, illetve azt is, hogy a büntetési célok az 58 éves vádlott esetében a határozott tartalmú szabadságvesztéssel is elérhetők.

Forrás: BAON

image13973

Kiskunfélegyháza: ellopták a pénzt és az árut: a végelszámoló feljelentést tett

Kiskunfélegyházán, egy Kft. végelszámolója a január 20-án elkészített éves beszámoló alapján feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2009. június 18-át megelőzően egy kiskunfélegyházi tüzéptelepről 1.146.815 forint készpénzt és 7.450.706 forint értékű árukészletet lopott el.

Forrás: BAON

image13973

Tovább keresik a Berettyóban eltűnt kisfiút

Tovább keresik csütörtök délelőtt azt a 10 éves kisfiút, aki alatt még szerdán délután szakadt be a Berettyó jege.

Tovább keresik csütörtök délelőtt azt a 10 éves kisfiút, aki alatt még szerdán délután szakadt be a Berettyó jege.

Ahogy a Független Hírügynökség is beszámolt róla, szerdán délután két gyerek csúszkált a Berettyó jegén Hencidánál, a folyó azonban középen még nem volt befagyva, és egy 10 éves kisfiú elmerült az erős sodrású vízben.

Apja próbálta kimenteni, de nem tudta. Mentők, rendőrök és tűzoltók egész este keresték, a sötétedés beálltával viszont felfüggesztették a kutatást.

A kisfiú keresése csütörtök délelőtt tovább folytatódott – mondta el a Független Hírügynökségnek Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mint mondta, rendőrök és tűzoltók gumicsónakokból törik fel a jeget és speciális eszközökkel figyelik a vizet, hátha meglátják a gyermeket. Még délelőtt a debreceni és mátészalkai speciális mentők is bekapcsolódnak a kutatásba: búvárok merülnek majd a vízbe.

Forrás: HAON

image13973

Törnek a sínek, késnek a vonatok

Síntörés miatt mintegy 20-25 perces késésekre kell számítani a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon csütörtök reggel — tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.
A szerelvények csak az egyik vágányon tudnak közlekedni, emiatt késnek a járatok. A műszaki hiba anyagfáradás és a hideg időjárás miatt következett be — mondta Peiper Károly, hozzátéve, hogy a menetrend szerinti közlekedés előreláthatóan 10 óra után állhat helyre — írta  a nol.hu.

Nem sokkal 8 óra után a Hatvan-Szolnok vonalon is eltörött egy sínszál Hatvan és Jászfényszaru között. Ez két vonatot érint. Várható késésük körülbelül 60-90 perc lesz, a síntörés javításáig a közeli állomásokon várakoznak — közölte a sajtóügyeletes.

Forrás: SZOLJON

image13973

Szolnoki focikrimi: milliók hiányoznak, a futballenököt nem találják

Mint megtudtuk, illetve az írásos beszámolóból is kiderül: Boros Tibor elnök irányítása alatt szabálytalan kifizetések miatt 2007-től folyamatosan komoly hiány halmozódott fel. Tegyük hozzá, hogy nemcsak Boros Tibor, hanem Urbán Attila főállású főtitkár is rendelkezett utalványozási joggal. A dokumentum szerint Boros 1 millió 675 ezer 500 forinttal tartozik a szövetségnek. Ám azt nem tudni, hogy az exelnök elismeri-e tartozását, mert hónapok óta ismeretlen helyen tartózkodik. Boros írta alá az egyik telefontársasággal azt a szerződést is, ami után a szövetség és a felhasználók 1 millió 839 ezer 534 forintos tartozást halmoztak fel.
A beszámolóban olvasható, hogy az MLSZ felé 6 millió 103 ezer 590  forinttal tartozik a megyei szövetség, ami abból is adódik, hogy sportszervezeti tagdíjak nagy részét nem utalták át az országos szövetség számlájára.

A rendőrség nyomozást indított hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/bulvar/tobb-millios-a-hiany-a-futballelnokot-a-fold-nyelte-el-283603

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: