Rövid hírek, 2010. január 28. Délutáni kiadás -. az internetszolgáltató hibájából 20 órás késéssel

Újfehértó: négyen erőszaloták meg a magatehetetlen nőt

Más bűncselekmény miatt tett feljelentésből most derült csak ki a tavaly történt eset – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.

Szerdán tett feljelentést egy 47 éves újfehértói férfi, hogy múlt pénteken éjjel három személy erőszakkal ment be a házba, ahol két testvérével lakik. Az elkövetők egy állítólagosan ellopott, háromszáz forint értékű hólapát miatt többször megütötték az egyik fivért. A korlátozott cselekvőképessége miatt gondnokság alatt álló feljelentő kihallgatása során azt is elmondta, hogy az egyik tettes tavaly novemberben három másik társával már járt lakásukban, leitatták lánytestvérét, majd akarata ellenére közösültek vele. Akkor nem tettek feljelentést. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság újfehértói őrse a magánlaksértés mellett erőszakos közösülés miatt is eljárást indított. A nyomozás során kihallgatták a sértettet, a szintén korlátozottan cselekvőképes, gondnokság alatt álló 42 éves nőt, aki vallomásában megerősítette a bátyja által elmondottakat. A rendőrök még aznap kihallgatták, majd őrizetbe vették az erőszakos közösülés minősített esetével megalapozottan gyanúsítható 19-26 év közötti négy helybeli férfit.

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

image13973

Szentes: sorsukra hagyott juhok pusztultak el

Feltehetően hosszabb ideje nem gondozta senki azt a juhnyájat, mely közül mára 22 jószág pusztult el egy Szentes közeli juhhodályban – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Az esetről a szolnoki állatvédők értesítették szerdán a rendőrséget. Az összesen 61 jószágból 15 felnőtt birka és 7 bárány hullott el, további hármat pedig állapotuk miatt kellett elaltatni. Eddigi információk szerint a szerencsétlen jószágokat már egy ideje senki nem etette, így több állat belepusztult az éhezésbe. Az élő állatok elszállításáról az állatvédők gondoskodnak. A Szentesi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja alapján indított büntetőeljárást.

Forrás: Objektív Hírügynökség

image13973

Csongrád: ágyneműtartóba rejtették a halálra vert asszonyt

Nevelt fia és annak barátja bántalmazta azt a 73 éves csongrádi asszonyt, akit január 21-én holtak találtak Attila utcai házában. A verés után az ágyneműtartóba tették az idős nőt, majd a szomszédot arra kérték, hívjon mentőt, de ők már későn érkeztek.

Információink szerint az Attila utcában élő 73 éves asszony a ház egyik udvari épületében 25 éves nevelt fiával, K. Lászlóval és annak 19 éves barátjával, B. Rolanddal beszélgetett. Az asszony amiatt kezdett veszekedni, mert K. László nem dolgozott, eltartásáról ő gondoskodott. A fiatalok nekiestek az idős nőnek, megverték, majd a magatehetetlen asszonyt az ágyneműtartóba tették. Ezután átkutatták a lakást, és a fellelt 1800 forintot magukhoz vették. A bántalmazás után az áldozat nevelt fia átment a szomszédba, és megkérte az ott lakókat, hogy hívják ki a mentőket, mert rosszul van az idős asszony. A kiérkező mentők az ágyneműtartóban, mégpedig elég rendellenes pózban találtak rá az idős nőre: akkor már halott volt. Megpróbálták újraéleszteni, de nem tudtak segíteni rajta. Bűncselekmény gyanúja csak akkor merült föl bennük, mikor külsérelmi nyomokat  fedeztek fel a nő arcán. Ezután ők hívták ki a rendőrséget.

A korábban már vagyonelleni és kábítószeres bűncselekmények miatt büntetett két férfi ellen halált okozó testi sértés és kifosztás bűntette miatt indult eljárás.

Forrás: Delmagyar.hu

image13973

Szeged: kisiklott a 4-es villamos a József Attila sugárúton

Az SZKT diszpécserszolgálatán elmondták, hogy egy Tarján felé tartó 4-es villamos siklott ki háromnegyed 7-kor a József Attila sugárúton. A rossz állapotú sínpályából kitört egy darab, emiatt leszakadt a villamos sínféke, és kisiklott a jármű.

– Három pótlóbuszt állítottunk be, amely 8–10 percenként közlekedett a Csorba utca és az Anna-kút között – mondta a diszpécser. A pótlókból azért volt ilyen kevés, mert a Kossuth Lajos sugárút villamospályájának felújítása miatt az 1-es teljes vonalán is buszok közlekednek.

Forrás: Delmagyar.hu

image13973

Baja: sajátmagát jelentette fel sikkasztás miatt a hajléktalan ügyvéd

Sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Bajai Rendőrkapitányság egy 55 éves hajléktalan ügyvéd ellen, aki saját magát jelentette fel – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Az ügyvéd saját bevallása szerint 2009. június 1je és 2010. január 27-e közötti időben Baján lévő irodájában az ügyfelektől felvett letétbe helyezett pénzt elsikkasztotta és elcsalta, amellyel mintegy 595.000 Ft kárt okozott.

Forrás: Objektív Hírügynökség


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: