Rövid hírek, 2010. január 29.

Debrecen: nincs áram az Aranybikában

A szolgáltató csütörtökre virradóra kapcsolta ki az áramot a szállodában, mert a hotelt működtető cég, a Cívis Hotels Zrt. tetemes hátralékot – mintegy 30 millió forintos tartozást – halmozott fel az elmúlt hónapokban.

Az MTI az áramszolgáltatóhoz közeli forrásból úgy tudja, hogy a hét végén már biztosan nem kapcsolják vissza az áramszolgáltatást, az a leghamarabb hétfőn indulhat meg a csaknem száz esztendős szállóban.

Más forrásból az MTI arról értesült: a három nap alatt mintegy 100 vendéget kellett átköltöztetni, illetve átirányítani a cég másik debreceni szállodájába. Néhány törzsvendég azonban a helyszínről származó információk szerint a sötét Grand Hotel Aranybikában maradt; ők a szobájukban gyertyával világítanak, ezzel demonstrálják a patinás szálló iránti hűségüket.

Hupuczi László, a Cívis Hotels Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön az MTI-vel azt közölte: pénteken törlesztik a tartozást, hogy helyreálljon az áramszolgáltatás, de a jelenlegi körülmények között a megoldást csak a társaság és azon belül a hotel értékesítésében látja.

Forrás: Hírszerző

image13973

Gázolt a vonat, 20-25 perces késések a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon

Rákos és Rákosliget állomás között a Miskolcról Budapestre tartó Lillafüred InterCity délután elgázolt egy ismeretlen embert. A helyszínelés lezárásáig – várhatóan 20 óráig – csak egy vágányon közlekednek a vonatok, addig 20-25 perces késésekre kell számítani. A menetrend szerinti közlekedés csak az éjszakai órákra állhat helyre.

Forrás: MNO

image13973

Meghalt a tornaórán újraélesztett jászberényi fiú

Csütörtökön meghalt az a jászberényi fiú a Heim Pál Gyermekkórházban, aki múlt pénteken testnevelés órán esett össze. Jászberény polgármestere vizsgálatot indít az ügyben: hétfőn kezdik meg annak kiderítését, hogy valóban hibáztak-e a fiúhoz riasztott háziorvosok.

Hiába hívta a jászberényi mentőszolgálat ügyeletese a háziorvosokat, nem mentek ki ahhoz a kisfiúhoz, aki múlt pénteken testnevelés órán lett rosszul – értesült a Független Hírügynökség. A 12 éves fiú csütörtökön halt meg a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban, kezelőorvosa szerint egyetlen percre sem tért magához, lényegében a kórházi ellátás alatt végig a klinikai halál állapotában volt.

Miután a fiú rosszul lett, a riasztott öt háziorvos közül mindegyik felvette a telefont, de négy elutasította a segítséget, az ötödik orvos ment ki végül a helyszínre, a Belvárosi Általános Iskolába. Gedei József jászberényi polgármester erről pénteken azt mondta: saját információi azt indokolják, hogy vizsgálatot kell folytatni az ügyben.

Forrás: Origó

image13973

Gyula: törököt fogtak

Öt török rejtőzött csütörtök éjjel egy kamionban, akiket a gyulai határátkelőhelyen lepleztek le. A sofőr ellen embercsempészet miatt indult eljárás.

A rendőrség tájékoztatása szerint tegnap éjjel fél tizenegykor a gyulai határátkelőnél jelentkezett belépésre egy török férfi egy svájci kamion vezetőjeként. Az ellenőrzés során a határrendészek öt török személyt találtak a rakomány között megbújva, akik illegális módon próbáltak Magyarország területére lépni. A jármű vezetője ellen embercsempészés bűntett, az öt török ellen tiltott határátlépés miatt a román hatóságok indítottak eljárást.

Forrás: BEOL

image13973

Békéscsaba: tűautomata kábszereseknek

Az országban hatodikként közterületi tűcsere- és óvszerautomatát helyeztek ki Békéscsabán. A Mi-Értünk Egyesület 1,7 millió forintot nyert a szaktárcától a program megvalósítására.

— A drogozásról még le lehet szokni, de egy halálos vírussal fertőzött embert már igen nehéz egy új, szermentes élet felé motiválni — vélekedett Mező Andrea. A Mi-Értünk Egyesület és a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke az automaták pénteki hivatalos avatóján elmondta, a szerkezeteket egy könnyen elérhető és megközelíthető, ugyanakkor kevésbé feltűnő helyre szerették volna telepíteni.

Ezért esett a választásuk a Posta közre. A kezdeményezés célja, hogy megvásárolható óvszerekkel, valamint steril tűkkel (utóbbiak ára húsz forint) megelőzzék a HIV, a hepatitis, illetve a különböző fertőző betegségek kialakulását, terjedését.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.beol.hu/bekes/kozelet/steril-tu-az-automatabol-284120

Kerámia ajándék és dísztárgyak, ékszerek, plasztikák, szobrok

Kerámia ajándék és dísztárgyak, ékszerek, plasztikák, szobrok

Személyre szóló, egyedi, alkalmi mesekönyv

Személyre szóló, egyedi, alkalmi mesekönyv

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: