Makó: Bánsági Ildikó kapta 2010-ben a Páger-gyűrűt

Bánsági Ildikó Jászai- és Kossuth-díjas színművész vehette át vasárnap délelőtt a Páger-gyűrűt a makói Hagymaházban – ő a színészdíj idei kitüntetettje.

A díjat kilenc évvel ezelõtt alapította Makó önkormányzata azért, hogy kifejezze tiszteletét a makói születésû Páger Antal iránt. A kitüntetett színmûvész Páger Antal arany pecsétgyûrûjének mását kapta.

Bánsági Ildikó 1972-ben a Színiakadémia elvégzése után Debrecenbe szerzõdött, majd 1973-tól a budapesti József Attila Színháznál, 1976-tól a Vígszínháznál, 1987-tõl újból a József Attila Színháznál játszott. 1990 és 1993 között a Nemzeti Színház, majd 1996-ig a Mûvész, illetve a Thália Színház tagja. Ezután a Thália Társulat, a Kelemen László Színkör mûvésze volt, majd 1998-ban az Új Színházhoz szerzõdött. Játszik a szolnoki Szigligeti Színházban, a veszprémi Petõfi Színházban és a Budaörsi Játékszínben is.

A színpadon játszott Shakespeare-t, Moliere-t, Millert, Csehovot, az elmúlt évtizedekben csaknem nyolcvan játék- és tévéfilmben játszott, és gyakran szinkronizált.

Páger Antal színészdíjat 2001-ben alapították, elõször 2002-ben ítélték oda, az elsõ aranygyûrût Halász Judit kapta. Azóta olyan színészek voltak a díjazottak között, mintGaras Dezsõ, Király Levente, Venczel Vera, Csákányi Eszter, Kern András, Törõcsik Mari, Kulka János.

Forrás: HAON

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: