Rövid hírek, 2010. február 1.

Mezőberény: súlyos sérüléseket szenvedett a megtámadott nő

A tettesről fantomkép készült

A tettesről fantomkép készült

Súlyos sérüléseket szenvedett az a 33 éves mezőberényi nő, akit a nyílt utcán vert meg egy ismeretlen férfi vasárnap délután. Az elkövető fantomképét közzé tette a rendőrség.

A Békési Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen, aki január 31-én 16 óra 30 perc körül Mezőberényben, a Kálvin tér 8. szám előtt az utcán tettleg bántalmazott egy 33 éves mezőberényi hölgyet – tájékoztatott az esetről a rendőrség.

Albert István sajtóreferenstől megtudtuk, a sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Az ismeretlen elkövető a bántalmazást követően a Puskin utcán a belváros irányába futott.

Nyilvánosságra hozták az elkövető személyleírását és fantomképét is. A férfi 180-185 centiméter magas, fehér bőrű, sovány, beesett arcú, hosszúkás orrú. Fekete vagy sötét színű bakancsot, fekete, oldalzsebes katonai gyakorló nadrágot, fekete, combig érő kabátot és fekete kapucnit viselt.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri: akik a bűncselekmény elkövetésének idején a helyszín közelében tartózkodtak és bármilyen, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható, illetve a nyomozást segítő körülményt észleltek, vagy akik a bűncselekmény elkövetőjére vonatkozóan bármilyen adattal, információval rendelkeznek, azok személyesen jelentkezzenek a Békési Rendőrkapitányságon vagy hívják a 66/411-644-es telefonszámot, esetleg a rendőrség 107-es és 112-es segélyhívó számainak valamelyikét. A bejelentő adatait bizalmasan kezelik.

Forrás: BEOL

image13973

A rabló megvan, az áldozatot keresik

Rablás miatt folyik eljárás egy 20 éves békéscsabai férfi ellen. A nyomozók várják annak annak a fiatalembernek a jelentkezését, akit vasárnapra virradóra támadott meg a gyanúsított.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást folytat rablás bűntett  megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves békéscsabai férfi ellen – tájékoztatta lapunkata megyei főkapitányság sajtóreferense.

Albert István elmondta: a rendőrség kéri annak a fiatal fiúnak a jelentkezését, akit 2010. január 31-én 05 óra körül Békéscsabán a Fiume Hotel előtt a gyanúsított megfenyegetett, bántalmazott, majd elvette a Samsung mobiltelefonját.

A sértett személyesen jelentkezhet a Békéscsabai Rendőrkapitányságon vagy hívhatja a 66 / 523-700-as telefonszámot, illetve a rendőrség 107-es, 112-es segélykérő számát.

Forrás: BEOL

image13973

Hat évet kapott a bélmegyeri tragédiát okozó buszsofőr

Jogerősen 6 év fogházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a Békés Megyei Bíróság a bélmegyeri busztragédiát okozó sofőrt — mondta kérdésünkre dr. Bagdi Árpád, a megyei bíróság sajtótikára.

2007. szeptember 12-én a Körös Volán Zrt. Bélmegyerről Vésztőre tartó buszjáratát a sofőr a megengedett 70 helyett 87—88 km/óra sebességgel hajtotta, vallomása szerint így akarta behozni késését.

A nedves úton, egy kanyarban a jármű lesodródott az útpadkáról egy árokba futott és jobb oldalára borult. Innen még 26 métert csúszott, s így állt meg.  Az utasok közül hárman a helyszínen meghaltak, hatan súlyos, míg huszonegyen könnyű sérülést szenvedtek. Az első fokon eljáró Gyulai Városi Bíróság Cs. T-t tavaly márciusban közúti baleset okozásának vétsége miatt 5 év fogházbüntetésre és 3 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Másodfokon a Békés Megyei Bíróság tavaly novemberi határozatával súlyosította a büntetést, ami immár jogerőre emelkedett.

Forrás: BEOL

image13973

Gyula: lógós törököt fogtak

Egy teherautó alvázán lógva akart hazánkba jutni egy 18 éves török fiatalember Gyulánál. A határrendészek elfogták, tiltott határátlépés miatt eljárás indult ellene.

– Még január 30-án 19 óra 35 perckor a gyulai határátkelőnél jelentkezett belépésre két török állampolgár egy tehergépjárművel. A román-magyar közös ellenőrzés során a határrendészek egy 18 éves török személyt találtak a jármű alvázán, a hátsó tengelynél kapaszkodva – tájékoztatott hétfőn Albert István rendőrségi sajtóreferens.

Mivel a fiatal török férfi illegális módon próbált meg a Magyar Köztársaság területére jutni, tiltott határátlépés szabálysértés miatt eljárás indult ellene, amelyet a román szervek folytatnak le.

Forrás: BEOL

image13973

Fának rohant az 55-ösön egy opel szombat éjjel – ketten meghaltak

Szombat éjjel 1 óra előtt az 55-ös számú főút 79-es kilométerszelvényében egy Tataháza felé tartó Opel Vectra eddig tisztázatlan okokból letért az útról, és egy fának ütközött. A kocsiban utazó 28 éves felsőszentiváni férfi a helyszínen életét vesztette, testvére, egy 33 éves felsőszentiváni lakos, a kórházba szállítást követően elhunyt.

Forrás: BAON

image13973

Kecskeméti tinigyilkosság: februárban kezdődik a per

Várhatóan még erre a hónapra kitűzi a Bács-Kiskun Megyei Bíróság P. Nándor büntetőperét. A tizenhét éves kecskeméti fiú tavaly májusban több késszúrással meggyilkolta tizenhat éves barátnőjét; a megyei főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja. Fiatalkorú elkövetőként a vádlott ezért a bűncselekményért tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Forrás: BAON

image13973

Hármas karambol a 42-esen: hét sérült

Három súlyos, és négy könnyű sérültje lett annak a közlekedési balesetnek, amely vasárnap reggel történt a 42-es úton Biharkeresztes közelében, ahol három jármű ütközött egymásnak.

Már kiengedték a berettyóújfalui kórházból a vasárnap reggel, Biharkeresztesnél történt baleset sérültjeit. A korábbi információkkal ellentétben mind a hét ember csak könnyebb sérüléseket szenvedett, zúzódásokat, kisebb vágási sebeket kellett ellátniuk az orvosoknak. A műszaki mentés még mindig tart a helyszínen, de félpályán már megindulhatott a közlekedés.

Biharkeresztes felől Mezőpeterd irányába tartott a 42-es főúton az az autó, ami egy előzéskor összeütközött a vele szemben szabályosan haladó román mikrobusszal. A mikrobusz ekkor megcsúszott és összeütközött azzal a gépkocsival, amit a balesetet okozó autó előzött. A baleset okozója elhajtott a helyszínről.

Forrás: HAON

image13973

Mezőtárkány: gázpalack is robbant az égő házban

A mezőtárkányi családi ház tetejét teljesen ellepték a lángok, a mezőkövesdi és helyi tűzoltók nagy erőkkel dolgoztak a lángok megfékezésén.

A mezőtárkányi családi házban nem sokkal négy óra előtt csaptak fel a lángok, amelyek teljesen elborították a 40 négyzetméteres építmény tetőszerkezetét. Az égő palatetős épület eloltásához a mezőkövesdi hivatásos lánglovagok két fecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak ki, ám munkájukat segítették a helyi önkéntesek is – tájékoztatta a HEOL-t a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

A lángokat öt vízsugár bevetésével fékezték meg a tűzoltók. Jelenleg az utómunkálatokat végzik a helyszínen, ennek során egy felrobbant PB-palackot is találtak a családi házban. Sérültje szerencsére nincs a tűzesetnek. A károk felmérése még folyamatban van.

Forrás: HEOL

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: