Rövid hírek, 2010. február 4.

Traktorba rohant egy busz – egy halott, sok sérült

Helyszíni beszámolók szerint Jászárokszállás és Vámosgyörk között egy autóbusz és egy mezőgazdasági vontató ütközött.

– A reggeli órákban a 3203-as úton egy mezőgazdasági vontató közlekedett pótkocsijával Vámosgyörk irányából Jászárokszállás irányába. Utolérte egy vele azonos irányba haladó személygépkocsi, amely – mivel nem tudott megállni a vontató mögött – megkezdte az előzést. Az előzési manőver során, eddig tisztázatlan okból mindkét gépjármű az úttest baloldalán található árokba hajtott. A baleset anyagi kárral végződött, a felek a helyszínen megegyeztek a kárrendezésről.

A balesetet követően a mezőgazdasági vontató vezetője tolatási manőverbe kezdett, hogy visszatérjen a közútra, és ekkor összeütközött a Jászárokszállás felől Vámosgyörk felé menetrendszerint közlekedő autóbusszal. A baleset következtében a vontató sofőrje életét vesztette, rajta kívül 5 fő sérült meg (buszsofőr és 2 utas, valamint a korábbi balesetben szereplő személygépkocsi vezetője és utasa). A baleset idején 50 m látótávolság volt a köd miatt.

Forrás: Szoljon

image13973

Eltemették a gyulai fürdőkórházban tűzhalált halt idős férfit

Csütörtökön helyezték végső nyughelyére a mezőberényi temetőben azt az idős férfit, aki január 20-án a gyulai tüdőkórházban megégett.

A férfit súlyos sérülésekkel Budapestre, a Szent István kórházba szállították, de életét ott sem tudták megmenteni. A család nem nyugodott bele a történtekbe. A férfi egyik fia, Lakatos László elmondta, a napokban levelet kaptak a kórháztól.

— Nem bűnöst keresünk, csak tudni szeretnénk, mi történt január 20-án hajnalban, mert apánkat gyógyulni vittük be, ám ott megégett, és a sérüléseibe halt bele. A kórház belső vizsgálatáról kaptunk tájékoztatást, miszerint az ott dolgozókat nem terheli felelősség.

Megnyugtatóan rendeződött az elveszettnek hitt okmányok sorsa, előkerültek. Arról is tudunk, hogy a tűzvizsgálat folyamatban van — mondta az elhunyt fia.

Forrás: BEOL

image13973

Úgy tudni, a fürdőkádjában találtak rá a meggyilkolt debreceni férfira

Holtan találtak Nyíl utcai lakásában egy idős férfit szerdán Debrecenben; az illetőt megölték, értesült a Hajdú Online.

Mint Vezendi Jánosné rendőrségi szóvivő elmondta, már tudják, kit keressenek a bűncselekménnyel összefüggésben — írja a haon.hu. Az őrnagy hozzátette: a nyomozás sikere érdekében egyelőre nem mondhat el többet; bővebb tájékoztatást legkorábban csütörtök délután adhat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a helyszínen adatokat gyűjtöttek, s tanúkat hallgattak meg a bűntettel összefüggésben.
A haon.hu más forrásból úgy értesült, hogy az áldozatra a fürdőszobájában, egy kádban találtak rá.

Forrás: SZOLJON

image13973

Hódmezővásárhely: ügynökügyben minden nyilvánosságra kerül

Négyórás, olykor személyeskedő vita lett az ügynökmúltat feltáró tanulmány tárgyalásából a vásárhelyi közgyűlésen. A munkáspárti Havránek Ferenc bocsánatkérést várt Kószó Péter alpolgármestertől a 2007 nyarán történtek miatt, de nem kapott.

Egy hete Kószó Péter nyilvánosságra hozta, hogy az ő édesapjáról volt szó. Elmesélte: Kószó Pál családja érdekében, kétnapos kihallgatás után vállalta, hogy jelentéseket ír. Most pedig elkészült a városban egykoron tevékenykedő ügynökökről szóló összefoglaló, amely a politikai elhárításról szól, a katonai hírszerzés anyagai ugyanis nem hozzáférhetők – mondta a polgármester. A csütörtöki közgyűlésen erről a tanulmányról vitáztak 4 órán át a képviselők. Lázár azt mondta: közel 100 hálózati személyről van szó, harmaduk valódi neve azonban nem ismert. Sok jelentés disznóvágásokról, kocsmai beszélgetésekről, bolti bevásárlásokról készült, az ügynökök tehát mindenhol jelen voltak. Két közismert név van köztük, Kószó Pál és Dömötör János, a Tornyai-múzeum egykori igazgatója, a város művészeti életének fél évszázadon át meghatározó alakja. Dömötör unokaöccse, Varga András ma is a testületben ül. A fideszes képviselő azt mondta: nagybátyja akkoriban, az 50-es évek végén hat gyereket nevelt, kényszerhelyzetben volt.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/ugynokugy_mindent_nyilvanossagra_hoznak_vasarhelyen/2139983/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: