BKV-botrány:előzetesben az informatikai igazgató

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság F. Zsoltot, a BKV volt informatikai igazgatóját – értesült a Független Hírügynökség. A férfit a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói és kommandósai fogták el szerdán Szegeden, ahol az elmúlt két hónapban bujkált. A volt informatikai igazgatót gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják.

Mint ismert, 2009 tavasza óta nyomoz a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) a Budapest Airport Zrt. (BA) és a BKV Zrt. körüli korrupciós ügyben egy feljelentés alapján. A rendőrség adatokat és bizonyítékokat talált arra, hogy a Budapest Airport Zrt. jogi igazgatója – összejátszva korábbi beosztottjával, aki a BKV jogi igazgatója lett – a Budapest Airport Zrt.-vel szerződésben álló ügyvédi irodáknak fiktív megbízásokat adott, amelyek a megbízási díj egy részét visszaadták neki. December elején házkutatást tartottak a BKV székházában és egy informatikai szerződést kerestek. A 28 milliós szerződéből állítólag 10 milliót kaptak volna vissza a megvesztegetett vezetők. Az ügynek hat gyanúsítottja van, köztük a BA és a BKV jogi igazgatója is.

A BKV jogi igazgatója egy III. kerületi bevásárlóközpont mélygarázsában több mint 11 millió forint „kenőpénzt” vett át egy, a BKV-val szerződésben álló cég munkatársától. A BKV székházában még aznap este házkutatást tartottak. Rényi-Vámos Krisztinát, a BA és Sziebert Györgyöt, a BKV akkori jogi igazgatóit őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték. Bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják őket. Előzetesben van az ügy másik két gyanúsítottja is – a két társasággal szerződő irodák vezetői közül -, az ötödik gyanúsított ellen lakhelyelhagyási tilalom van érvényben.

F. Zsoltot is ezzel a vesztegetési üggyel összefüggésben gyanúsítják. Először ausztriai síelésre, majd betegségre hivatkozva „halasztotta el” a rendőrökkel való találkozót. F. Zsoltot egyébként kirúgták a BKV-tól az ügy kirobbanása után. A rendkívüli felmondást már decemberben elkezdték előkészíteni a társaságnál, majd január 5-ével valóban fel is mondtak neki.

Forrás: HÍr Tv

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: