Intenzív havazás várható, hófúvásokkal

Délután eleinte keleten még szakadozott lesz a felhőzet, nyugaton viszont egyre többfelé alakul ki eső, havas eső, hószállingózás. Szombaton délnyugat felől egy csapadékzóna ér el minket, hatására kiadós csapadékra van kilátás. Délen, délnyugaton a hajnali, reggeli órákban még havas eső várható, néhol ónos eső, eső sem kizárt, de ez még délelőtt havazásba vált át, és országszerte a havazás lesz a jellemző. Akár 15-20 cm friss hó is hullhat, délutántól pedig hófúvások is kialakulhatnak. Lehetőleg ne induljunk autóval útnak a dél-dunántúli régióban, ha mégis elkerülhetetlen, előtte tájékozódjunk a közlekedési feltételekről. Készítsünk be ételt, italt, meleg takarót, benzintartalékot, hólapátot, hóláncot.

Intenzív havazás várható szombaton

Szombaton a déli, délnyugati területeken 15 centit meghaladó friss hó is hullhat, de az északkeleti tájakat leszámítva máshol is intenzív havazásban lesz részünk. A Dunántúl északi részén is többfelé várható 10 centit meghaladó hó, és a főváros környékén is 4-7 centivel számolhatunk. A középső és délnyugati tájakon megerősödik a szél, és délután főként a dél-dunántúli régióban hófúvások is kialakulhatnak. A havazás előtt a hajnali, reggeli órákban elsősorban a Dunántúl déli megyéiben ónos eső sem kizárt.

A havazás még vasárnap is folytatódni fog, igaz csökkennő intenzitással, de még így is hullhat helyenként újabb 3-5 cm hó.

Forrás: Ozon Network

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: