Rövid hírek, 2010. február 5.

Apróhirdetés: “Számlagondját megoldjuk!” – a vád: pénzmosás

„Számlagondját vállalkozásának akár visszamenőleg is legálisan megoldjuk!” – apróhirdetésben így reklámozta „szolgáltatását” egy jánoshalmi férfi, aki ellen pénzmosás miatt a napokban emelt vádat a megyei főügyészség. Tizenhat vádlott-társa lesz a perben.

Az 50 éves „számlagyártó-kisiparos” a vádirat szerint 2005-ben indította be „vállalkozását”. Baranyai illetve Győr-Moson-Sopron megyei hirdetési újságokban adott fel apróhirdetéseket, így kívánt ügyfeleket toborozni. A reklámszöveg szerint legális megoldást kínált vállalkozások számlagondjára, de a valóság persze egészen másként festett: a hirdetésre jelentkezőknek hamis számlákat postázott, melyek mögött természetesen semmilyen tényleges munka vagy szolgáltatás nem volt. A számlák hamis tartalmával ügyfelei is tisztában voltak. A Vám- és Pénzügyőrség regionális nyomozóhivatala által lefolytatott nyomozás során összesen tizenhat olyan személy került elő, akik rendszeresen rendeltek T. Sándor házikészítésű okmányaiból. Akad köztük tompai, kelebiai, alsónémedi, dombóvári, fonyódi, pápai, siklósi illetőségű vállalkozó – ők mindannyian vádlottak lesznek a perben, hiszen a hamis számlák könyvelésükbe állításával különböző mértékű adócsalást és magánokirat-hamisítást követtek el.

Forrás: BAON

image13973

Kecskemét: trükkös tolvaj

Kecskeméten nyomozás indult az ellen az ismeretlen tolvaj ellen, aki csütörtökön megjelent egy idős férfi házánál, és magát villanyóra leolvasónak kiadva kifosztotta őt. A sértett figyelmetlenségét kihasználva a ház egyik szobájából 400.000 forint készpénzt emelt el.

Forrás: BAON

image13973

Sükösd: DÉMÁSZ-ellenőrnek adta ki magát

Sükösdön is nyomoznak egy trükkös tolvaj ellen. A keresett személy csütörtökön, a reggeli órákban kopogtatott be egy idős asszony házához. Ő DÉMÁSZ ellenőrnek adta ki magát, így tévesztette meg a nénit. Figyelmét elterelve vitte el megtakarított pénzét, összesen 730.000 forintot.

Forrás: BAON

image13973

Orvvadász vadőr

Sükösd és Rém között, egy szám nélküli erdőségben január első napjaiban illegális vadkilövést végeztek. A sükösdi Kékhegyi Vadásztársaság feljelentése alapján indítottak eljárást, a helyszíni szemle és az adatgyűjtés megállapította, hogy a feljelentő vadásztársaság tagja, a vadőrként dolgozó 32 éves érsekcsanádi férfi január 3-án az engedéllyel tartott lőfegyverével elejtett egy szarvasbikát. A vadőr ezután hazavitte a vadat, a rendőrök szerint anyagi haszonszerzés céljából. A szarvast a házkutatás során a bajai nyomozók lefoglalták. Az okozott kár mintegy 650,000 forint.

Forrás: BAON

image13973

Szolnok: jégről mentés a Holt-Tiszán

Pénteken délelőtt a szolnoki, holt-tiszai evezőspályánál vágott léknél speciális mentők és tűzoltók is megmártóztak a fagypont közeli hőmérsékletű vízben.

A szervezett, jégről mentési gyakorlás célja az volt, hogy minél hamarabb és minél biztonságosabban tudják a helyszínre kiértesített mentőosztagok a bajba jutottakat kimenteni. A mentés alaphelyzete szerint a pórul járt korcsolyázó a jéghideg vízben, a lék szélében megkapaszkodva várta a segítséget. A mentés menete szerint előbb az Életjel Mentőcsoport egyik tagja neoprén ruhában csobbant a jeges vízbe. Eközben a partról indulva Túri László, a mentőcsoport vezetője mutatta be, mi ilyenkor a teendő. Hason fekve, egy jégen csúsztatható hordágyon indult kollégájáért, a kezében lévő ékeket a jég felületébe szúrva haladt előre. Közelebb érve a lékhez, egy szíjat vetett át a vízben lévő hóna alatt, és felsegítette a hordágyra. A parton lévő tűzoltók előbb a vízben kihűlt embert húzták ki, akiért mentők érkeztek műanyag hordággyal. Később ugyanezt a szolnoki tűzoltók még kétszer megismételték.

Forrás: SZOLJON

image13973

Vezetékszakadás: késnek a vonatok Szolnok felé

Délelőtt fél 12-kor leszakította egy személyvonat áramszedője a felsővezetéket a Mende és Sülysáp közötti vasútszakaszon. A vonatok emiatt csak az egyik vágányon közlekedhetnek, így a főváros és Szolnok közötti vonatközlekedésben akár 25 perces késések is előfordulhatnak.

Forrás: SZOLJON

image13973

Szolnok : Hobo betegsége miatt elmarad a ma esti koncert

Földes „Hobo” László betegsége miatt elmarad a ma (péntek) este 19 órára meghirdetett Blues és Rock Farsang a szolnoki Ifjúsági Házban — tudtuk meg a kulturális intézménytől.

Forrás: SZOLJON

image13973

Nyíregyháza: tűzcsapot döntött a Ford

Egy Ford ütközött egy tűzcsapnak péntek koraeste Nyíregyházán, egy tisztázatlan helyzet nyomán.

A helyszíni információ szerint egy Ford típusú személygépkocsi haladt a belváros felől a Westsik Vilmos utcán Nyírszőlős felé. Az autó előtt egy másik gépkocsi haladt, aminek vezetője le akart kanyarodni az útról, ezt látva a Ford vezetője félrekapta a kormányt és kidöntött egytűzcsapot.

A feltörő víz több mint 100 méteren át folyt a csatornák felé, köszönhetően az enyhe időnek nem fagyott oda. A rendőrség eljárást indított a körülmények pontosítására a felelősség megállapítása céljából.

Forrás: SZON

image13973

Hatvan: benzinkútrablás

A hatvani töltőállomáson csütörtökön délután jelent meg egy férfi, s egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette az ott dolgozó kútkezelőt. A bevételt követelte tőle, amit meg is kapott, s ezt követően gyorsan távozott a pénzzel – számolt be a rablásról a heol.hu-nak Soltész Bálint r. százados, megyei rendőrségi szóvivő.

Az ügyben a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya kezdte meg a nyomozást. A hatvani rendőrök még az este előállítottak a városi rendőrkapitányságra egy 31 éves férfit, a feltételezett elkövetőt. Ellene – őrizetbe vétele mellett – fegyveresen elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásának elrendelésére is.

Forrás: HEOL

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: