BKV-botrány: Mesterházy fizetne, hogy szabadon védekezhessen

Ahogy az őrizetbe vétel után, úgy az előzetes letartóztatás elrendelését követően sem nyilatkozott Mesterházy Ernő védője arról, hogy Demszky Gábor főtanácsadója tett-e másra terhelő vallomást.

Az első fokon eljáró bíróság közleménye szerint Mesterházy Ernő esetében az előzetes letartóztatás négy törvényi feltételéből kettő állt fenn: a szökés, elrejtőzés, illetve a tanúk befolyásolásának vagy a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye. A védő nem tartja életszerűnek, hogy a főtanácsadó összebeszélne másokkal.

A vagyonosnak tartott Mesterházy Ernő hajlandó lett volna fizetni azért, hogy szabadlábon védekezhessen, óvadékkérelmét azonban a bíróság elutasította. Pap Gábor, Mesterházy Ernő ügyvédje a hírTV-nek azt mondta: nincsenek meg a törvényi feltételek az óvadék letétbe helyezésére.

Demszky a szocialistákra hárítana?

Sajtóhírek szerint Demszky Gábor a jövő héten ismét megpróbálja a szocialistákra hárítani a felelősséget. A főpolgármester hétfőn állítólag nyilvánosságra hozza azokat a Hagyó Miklósnak írt leveleket, amelyekben figyelmeztette MSZP-s helyettesét a BKV-nál tapasztalt gondokra.

Jól jött az MSZP-nek?

Az MSZP-ben Demszky Gábor főtanácsadójának letartóztatása után sem számítanak arra, hogy a BKV-ügy következő gyanúsítottja közülük kerül majd ki.

Mesterházy Attila, a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje hallani sem akar a történtek olyan értelmezéséről, hogy a Mesterházy Ernő ellen indított büntetőeljárás jól jött a szocialistáknak.

Steiner Pál, az MSZP fővárosi frakció-vezetője és országgyűlési képviselője kitérően válaszolt arra a kérdésre, hogy felfüggesztenék-e a mentelmi jogát egy szocialista képviselőnek, ha az ügyészség a BKV-ügy miatt a kiadatását kérné a parlamenttől.

Forrás: MNO

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: