Rövid hírek, 2010. február 7.

Gyula: fáklyás vendég gyújtotta fel a kocsmát

Gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai azt a helyi férfit, aki 19 óra körül egy nád nyelű petróleum fáklyával lépett be az Ecsedi utcán található italkimérőbe.

A fáklyától az italkimérő mennyezete kigyulladt, melyet a gyulai tűzoltóság munkatársai eloltottak. Személyi sérülés nem történt, viszont az anyagi kár kétmillió forint.

Forrás: BEOL

image13973

Zsadány: anyaotthont avattak

A Béke utca 80. szám alatti ikertelken, a volt jegyzői lakást alakították át, illetve bővítették. A beruházás megvalósulásáért a Magyar Református Egyház diakóniai vasárnapján istentisztelet keretében adtak hálát.

— Hajlékot készíteni az egyik legcsodálatosabb, legnemesebb emberi feladat. Még inkább különös értéke van a hajléknak akkor, ha nehéz helyzetbe került családok lelnek otthonra benne, akiknek a menedéket jelentő családi fészekből menekülni kellett — hangsúlyozta az igét hirdető dr. Bölcskei Gusztáv, a Tiszántuli Református Egyházkerület püspöke.

A község a Holcim Hungária Otthon Alapítvány pályázatán 10,5 millió, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési tanácstól 8,6 millió forint támogatást nyert a beruházásra. Ehhez saját erőként Zsadány vezetése 5 millió forintot biztosított — mondta el Dudás Árpád. Zsadány polgármesterétől megtudtuk: az intézményt a Demeter Ottó és Demeter Ottóné lelkipásztorok vezette Zsadányi Református Egyházközség működteti. A huszonöt férőhelyes otthonnak jelenleg 17 lakója van, az otthon megnyitása öt új munkahelyet teremtett Zsadányban.

Forrás: BEOL

image13973

Szolnokon kiképzett katonák sérültek meg Afganisztánban

Két Szolnokon kiképzett hivatásos katona sérült meg vasárnap délelőtt Afganisztán Baglan tartományában, egy terroristatámadás következtében.
A páncélozott járműkonvojjal járőröző egység parancsnoka, egy százados — aki egyébként eredetileg a Szolnoki Helyőrség állományában szolgál — súlyosan megsérült, de megoperálták, és már túl van az életveszélyen. A másik, könnyebben sérült katonát is Szolnokon készítették fel az afganisztáni szolgálatra.

Forrás: SZOLJON

image13973

Kiskunhalas: nem voltak igazak a pszichiátriát ért vádak

Sem a belső, sem a független vizsgálat nem tárt fel olyan viszszaéléseket, melyek a kiskunhalasi pszichiátria munkatársaival szemben a sajtóban felhozott súlyos vádak megalapozottságát alátámasztották volna – közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium pénteken az MTI-vel.

A vizsgálat megállapítása szerint a bejelentésben nem szerepeltek konkrét események és időpontok, általánosságokban és ellentmondóan beszéltek a betegek bántalmazásról, a bejelentésben megfogalmazott szexuális események megtörténtére a meghallgatások során konkrét információ, tény nem merült fel. Az egyik kereskedelmi televízió másfél hete számolt be arról, hogy a pszichiátrián súlyosan bántalmaznak és szexuálisan kihasználnak betegeket.

A vizsgálat szerint az intézményvezető az ellátotti jogok védelme érdekében a bejelentést követpen azonnal intézkedett a felmerült vádak kivizsgálására. A vizsgálóbizottság tagjait körültekintpen választották ki, köztük volt egy igazságügyi orvos szakértői gyakorlattal rendelkező pszichiáter szakorvos is. A vizsgálat kiterjedt az érintett ellátottak megvizsgálására, de tettlegesség   nyomait nem találták.

Forrás: BAON

image13973

Mátészalka: tíz ittas diáklányt vitt el a mentő

A 14-18 év közötti lányok néhány liter bort ittak, késõbb ettõl lettek rosszul. A diákokat ellátták a kórházban, már mindannyian jól vannak – tudta meg a Független Hírügynökség.

A spicces diáklányokat péntek délben szállították a mátészalkai kórházba. A mentõk három kocsival, összesen tíz ittas fiatalt vittek be. Közülük nyolc lányt a sürgõsségi osztályra, kettõt pedig – életkoruk miatt – a gyermekosztályra vittek.

Mindannyian 14 és 18 év körüli fiatal lányok. Összességében egy pár liter bort fogyasztottak el. Mindezt napközben, tehát iskolaidõben – mondta szombaton a Független HírügynökségnekDr. Pápai György, az Országos Mentõszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének orvosigazgatója.

Úgy tudjuk, hogy a részeg, dülöngélõ tinédzserek viselkedése a védõnõnek lett gyanús. A lányok arca kipirult, zavaros volt a beszédük és bizonytalan a járásuk. Ezután hívta ki a védõnõ a mentõket. Azt, hogy a fiatalok hogyan jutottak a szeszesitalhoz, és hogyan ihatták azt meg iskolaidõben, egyelõre senki sem vizsgálja. Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-BeregMegyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje érdeklõdésünkre közölte: ebben az ügyben nem érkezett hozzájuk bejelentés.

A kórház szombaton nem adott tájékoztatást a tinédzserek állapotáról. Információink szerint a diáklányok jól vannak, – néhány órás megfigyelés után – hazaengedték õket a kórházból.

Forrás: SZON

image13973

Halálos baleset a megyehatáron

Halálos végű balesetben vesztette életét egy negyvenesztendős férfi a megyehatártól 170 méterre, már Jász-Nagykun-Szolnok megye területén. Opeljével egy műszaki hibás IFA-ba csapódott.

Az Opel vezetője – egy 1970-es születésű férfi – valószínűleg későn észlelte a Hatvant Jászberénnyel összekötő 32-es úton műszaki hiba miatt veszteglő IFA típusú tehergépkocsit, és már nem tudta elkerülni az ütközést. A személygépkocsi vezetője életét vesztette, súlyos sérüléseket szenvedett az IFA sofőrje is.

Az elhunytat a helyszínre két járművel érkező hatvani tűzoltók hidraulikus feszítővágóval szabadították ki az összeroncsolódott Opelből, miután azt védősugár mellett áramtalanították. A balesetet szenvedett jármű utasa, a sofőr fia sérülten ugyan, de túlélte az ütközést. A mentés idején teljes útzár volt, majd a helyszínelés miatt félpályán haladhatott a forgalom szombaton késő estig.

Forrás: HEOL


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: