Freedom Rocks – piramisjátékra gyanakszik a PSZÁF

Piramisjátékra gyanakszik a Freedom Rocks magyarországi működése kapcsán a pénzügyi felügyelet, ezért büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrségen.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) közleménye szerint engedély nélküli befektetési szolgáltatási tevékenység, illetve bejelentés hiányában végzett befektetési szolgáltatás közvetítése gyanújával hatósági ellenőrzés keretében vizsgálta a Las Vegas-i székhelyű gazdasági társaság, illetve a hozzá kapcsolódó személyek itteni működését.

A vizsgálat megállapította, hogy a devizapiaci kereskedést elősegítő szoftvert forgalmazó Freedom Rocks Inc. tevékenysége nem minősül befektetési szolgáltatásnak, vagy befektetési szolgáltatás közvetítésének, az eljárásban feltárt kockázatok alapján azonban a felügyelet büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrségen piramisjáték szervezésének gyanúja miatt. A Freedom Rocks Inc. által forgalmazott szoftverek segítségével a devizapiacokon (FOREX) lehet kereskedni, ahol a piac jellemzői, illetve a megengedett több százszoros tőkeáttétel miatt kiemelkedően magas összegű veszteséget is realizálhatnak az ügyfelek.

A Freedom Rocks Inc. tevékenységét ismertető weblapokon, illetve előadásokon a forgalmazott szoftverek (termékcsomagok) további személyeknek történő továbbajánlása (hálózatépítés) a különösen hangsúlyos, és nem hívják fel kellőképpen az érdeklődők figyelmét a devizapiacon történő kereskedés fokozott pénzügyi kockázatára.

A felügyelet figyelmeztet arra: sem a Freedom Rocks Inc., sem az általa ajánlott brókercégek nem állnak a PSZÁF felügyelete alatt, s nem tagjai az Országos Betétbiztosítási Alapnak (OBA) vagy a Befektetővédelmi Alapnak (Beva) sem, ügyfeleik ezeknél nem léphetnek fel kártérítési igénnyel. Mivel a társaság, illetve az általa ajánlott brókercégek székhelye külföldön van, valamely jogvita eldöntése esetleg csak külföldi fórum előtt lehetséges.


Forrás: MNO

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: