Rövid hírek, 2010. február 9.

Kecskemét: bekamerázott dühöngőbe zárták a gyerekeket?

Az elmúlt hetekben A BAON portálon megjelent Juhar utcai történésekkel foglalkozó cikkek és hozzászólások hatására már nem csak a fenntartó vizsgálódik, hanem az ügyészség is nyomozást rendelt el az intézményben. A feljelentő nyilatkozatot is kiadott az ügyben, amely fent olvasható.

– A Kecskeméti Városi Ügyészség február 4-én rendelte el a nyomozást a Juhar utcai intézményben, ismeretlen tettes ellen, a személyi szabadság megsértésének bűntette miatt – nyilatkozta lapunknak ma délelőtt Szabó Ferenc megyei főügyész helyettes. Szabó Ferenc azt is elmondta: fokozott ügyészi felügyelet mellett folyik a nyomozás, melyet a Kecskeméti Rendőrkapitányság folytat le.

Az ügyészségen Domokos Győző, – a baon-on„detonátor” néven ismert hozzászóló – az egyik volt Juhar utcai dolgozó élettársa tette meg a feljelentést a fegyelmezési céllal használt „dühöngőszoba” kapcsán. Domokos  Győző a beadványában név szerint említi azokat a gondozottakat, akikről közvetve vagy közvetlenül tudomása van, hogy ebbe a bizonyos bekamerázott helyiségbe zárták. Az ügyészség Domokos feljelentése alapján rendelte el a nyomozást.

Forrás: BAON

image13973

A húsvéti nyúl a tettes? 3600 tojást loptak Fülöpházán

Vasárnapra virradóra betörtek egy Fülöpházán lévő keltető üzembe, és egy Sthil láncfűrészt, 10 darab Stihl fűkaszát és 3600 darab tojást loptak el, közel 400 ezer forint értékben.

Forrás: BAON

image13973

Női bunyó a buszmegállóban

Hétfőn kora délután egy nő és három fiatal lány esett egymásnak a jászberényi buszpályaudvaron.

Egy jászkíséren lakó lányt és rokonát bántalmazta egyik iskolatársa és annak édesanyja. A támadók egy korábbi, hétvégi nézeteltérésüket akarták így megtorolni.

Az anya, a sértettet pofon ütötte és belerúgott az egyik 16 éves lány combjába, addig annak rokonára a lánya támadt rá, és a körmeit a hölgy arcába mélyesztette és összekarmolta.

A bántalmazás során mindkét lány könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A harcias amazonok ellen garázdaság miatt indult eljárás.

Forrás: SZOLJON

image13973

Új eljárás a molesztálással vádolt nevelőapa ügyében

Új eljárásra kötelezte a Szegedi Ítélőtábla a megyei bíróságot a dévaványai szemérem elleni erőszak ügyében. A rábízott gyermekek molesztálásával vádolt nevelőapa előzetes letartóztatását felfüggesztették, de lakhelyét nem hagyhatja el.

– A szemérem elleni erőszak bűntette miatt M. Ferenc ellen indított büntetőügyben a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság ítéletét, és az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította – tájékoztatta lapunkat dr. Bátyi Zoltán, az ítélőtábla sajtótitkára. Megtudtuk, a táblabíróság megállapította, hogy a megismételt eljárás során az elsőfokú bíróság másik tanácsa jár el.

Forrás: BEOL

image13973

Holtan, összeégve találtak egy bírósági titkárt

Holtan, összeégve találták berettyóújfalui lakásában kedden a helyi városi bíróság egyik titkárát; nem kizárt, hogy a 31 éves férfi halálát bűncselekmény okozta – értesült a Hajdú Online (haon.hu)

A honlap információi szerint a holttestre rendőrök találtak rá kedd délután a lakás fürdőszobájában; a férfi halála a hétfő délutántól kedd hajnalig terjedő időszakra tehető. A holttesten talált égési nyomok alapján az sem kizárható, hogy a férfit felgyújtották – közölte a hírportál.

Az MTI érdeklődésére mind a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, mind a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság ügyelete azt közölte: teljes hírzárlatot rendelt el a rendőrség az ügyben, szigorúan megtiltva munkatársaiknak bármilyen információ közzétételét.

Forrás: Délmagyar.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: