Zuschlagra több mint tíz év fegyházbüntetést kért az ügyész

Nyolc vádlott, köztük az elsőrendű Zuschlag János esetében is letöltendő fegyház- illetve börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyészség a Zuschlag-perben. További három vádlottnak felfüggesztett börtönbüntetést, míg öt vádlottnak pénzbüntetést indítványozott Német Zsolt ügyész.

A perbeszédben Német Zsolt indítványozta, hogy Zuschlag esetében a „felemelt büntetési tétel középmértékét meghaladó mértékű” fegyházbüntetést szabjon ki a bíróság. Mint megtudtuk, ez több mint tíz éves szabadságvesztést jelent. Zuschlagot egyébként a különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette mellett 19 rendbeli magánokirat-hamisítással és 2 rendbeli bűnpártolással is vádolja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A bűnszervezet további hét tagja esetében is letöltendő szabadságvesztést javasolt az ügyészség. Így a szintén előzetesben lévő, harmadrendű Katus Ferencre a büntetési tétel középmértékéhez közelítő hosszúságú – azaz tíz év alatti – fegyházbüntetés kiszabását kérte Német Zsolt. A másodrendű vádlott Lados Istvánnak viszont együttműködésére és feltáró jellegű vallomására tekintettel börtönbüntetést javasolt a vádhatóság.

Forrás: BAON

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: