Rövid hírek, 2010. február 11.

Kecskemét: Megtalálták a rendőrök a lezárt szobát a Juhar utcai gyermekotthonban

A rendőrök helyszíni szemlét tartottak és rátaláltak egy lezárt szobára a kecskeméti gyermekotthonban. Az intézményt egy férfi jelentette fel az ügyészségen. Azt állítja, engedély nélkül működtetnek benne egy dühöngő szobát, ahová a rosszul viselkedő, fogyatékos gyerekeket zárják be.

A szobáról korábbi dolgozók fényképeket juttattak el a Független Hírügynökségnek. A fotókon látszik a bekamerázott, berácsozott, vasajtós helyiség, amit néhány héttel ezelőtt iskolapadokkal rendeztek be, de több mint két évig szerintük büntetőszobaként használtak.

A rendőrség – speciálisan erre az ügyre alakult csoportja – helyszíni szemlét tartott az otthonban, amikor rábukkantak a szobára, ami a feljelentésben szerepel. Az ott talált nyomokat lefényképezték. Azt mondták, a felvételeket később hozzák nyilvánosságra – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyikos Tamás a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az ügyben a fenntartó Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat belső vizsgálatot indított.

Forrás: Hírszerző

image13973

Telefonfülkében akasztotta fel magát

Egy fiatalember holttestét találták meg egy telefonfülkében csütörtök délelőtt Hódmezővásárhelyen a Damjanich utcában – tudta meg a Délmagyar. A férfi a sáljával akasztotta fel magát.

A lap információi szerint egy 1983-as születésű fiatalember követte el az öngyikosságot. A Délmagyar.hu úgy tudja, a férfi felakasztotta magát. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a holttestet hómunkások jelentették reggel a rendőrségen.

A fiatalemberre a Damjanich és a Kígyó utca sarkán található telefonfülkében találtak rá, a sáljával akasztotta fel magát. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Forrás: BEOL

image13973

Árokba csúszott egy sószóró

Árokba csúszott sószórót mentenek a tűzoltók a Pest megyei Dömörkapun, csütörtökön kora délután- tájékoztatta a Független Hírügynökséget Benke Donát, a Szentendrei Tűzoltóság szóvivője.

A körülbelül 20 tonnás jármű megcsúszott, majd lesodródott az útról, végül az árokban kötött ki. A sofőrnek nem esett baja, de a sószóró kiszabadításához tűzoltókat kellett hívni.

A település felé vezető utat a mentés idejére lezárták, a tűzoltók drótkötél segítségével próbálják meg kihúzni a járművet az árokból. Decemberben már történt hasonló eset Pest megyében: Akkor a szigetmonostori révnél borult árokba egy sószóró. A járművet végül több óra munka után,daru segítségével állították talpra a szentendrei tűzoltók.

Forrás: SZON

image13973

Kiskunfélegyháza: Ötórás sztrájk a Ganz-Röckben

Betartották ígéretüket a Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárában dolgozók. Sztrájkoltak csütörtök délelőtt. A munkabeszüntetés azonban csak öt órát tartott, azután munkába álltak.

Csendes volt csütörtök reggel hat órától az üzem, a gépek nem jártak, az emberek nem dolgoztak. A szakszervezeti és sztrájkbizottság kérésének eleget téve nem kívántak dolgozni, mert a cég három havi bérükkel tartozik. Délelőtt tizenegy órakor azonban befejezték a sztrájkot. Tették ezt azért, mert ígéretet kaptak a vállalat vezetésétől az elmaradt bérek rendezésére.

Forrás: BAON

image13973

Kerekegyháza: Halál a sötétben – kerékpárost gázolt a Lada

Csütörtök délután negyed 7 körül Kerekegyháza határában egy Lada gázolt el egy kerékpárost, aki a helyszínen szörnyethalt.

Egy Lada sofőrje valószínűleg nem vette észre a sötétben a világítás nélküli biciklist az úton, és elütötte őt. A 44 éves fülöpházi férfi a helyszínen életét vesztette. A Ladát egy 18 éves kerekegyházi férfi vezette.

A baleset a Szabadszállás felé vezető úton (Arany János út), már Kerekegyháza külterületén, egy közvilágítás nélküli útszakaszon történt, az eredetileg közöltnél valószínűleg korábban, háromnegyed 6 körül. A helyszínre elsőként érkező, a mentőket értesítő kerekegyházi férfi tudósítónknak elmondta: az elhunyt kerékpáros egy közeli tanyán lakott, valószínűleg éppen hazafelé biciklizett, amikor a Lada elütötte. A rendőrök teljes útzár mellett helyszíneltek.

Forrás: BAON

image13973

Szeged: füves cigitől lett rosszul két diák

Egy 14 éves fiú és egy 15 éves lány lett rosszul az egyik szegedi iskolában, miután osztálytársuk a szünetben füves cigivel kínálta őket.

Mentő szállította a gyermekklinikára azt a 14 éves fiút és 15 éves lányt, akik egy füves cigi elszívása után lettek rosszul szerdán délben az egyik szegedi iskolában.

– 15 éves osztálytársuk a szünetben kínálta meg őket füves cigivel. Az iskola mögé hívta őket, majd közösen szívták el a cigarettát. A gyerekek ezután lettek rosszul – tájékoztatott Szenti Szabolcs rendőrhadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A fiatalok a a School of Business Szeged Szakképző Iskola tanulói – az érettségizetteknek OKJ-s szakképzést, a nyolc osztályt végzetteknek idegenforgalmi és informatikai szakközépiskolai osztályokat kínáló intézmény a Lidicei téri Hunyadi-iskola tantermeit bérli. Itt, a tér mögötti kis utcánál rejtőztek el szünetben a diákok.

– Fegyelmi vizsgálatot kezdeményeztem az ügyben, fegyelmi biztos hallgatja meg a tanárokat, szülőket. Számos szankció elképzelhető – várhatóan jövő héten lesz eredménye a vizsgálatnak, addig korai ezekről beszélni – fogalmazott Révész Mihály, az iskola igazgatója, önkormányzati képviselő. Úgy tudja: a fiatalok azt állítják, egy telefonfülkében találták a staubot.

A gyerekeket a mentők a gyermekklinika pulmonológia ambulanciájára szállították – információink szerint már haza is engedték őket, jobban vannak. Az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányság visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást.

Forrás: Délmagyar.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: