Rövid hírek, 2010. február 15.

Szeged: a vonat elé feküdt – megúszta néhány horzsolással

A Békéscsaba felé közlekedő vonat elé feküdt egy 71 esztendős férfi a Szeged-Rókus bejárati jelzőnél hétfő reggel.
A Délmagyarország azóta megtudta, az idős férfi először keresztbe feküdt a síneken, aztán meggondolta magát, és hosszára fordult. Csupán karcolásai vannak, de megfigyelésre benn tartották a SZTE ÁOK Traumatológiai Klinikáján.
Forrás: BEOL

image13973

Békéscsaba: a kórház falán keresztül helyezték be az új CT-t

A sürgősségi osztály fejlesztésére kiírt, uniós pályázatnak köszönhetően cserélhette le az intézmény a régi komputertomográfot egy korszerű, gyorsabb és pontosabb képalkotásra képes gépre.
Mivel ez az eszköz jóval nehezebb az előzőnél, a radiológia osztályon építészeti átalakításokra is szükség volt. Falat bontottak, az érintett helyiségeket újracsempézték, festették, álmennyezetet alakítottak ki, s új klímákat építettek be. Márciustól működik az új műszer.
Forrás: BEOL

image13973

Több százmillió forintos adócsalás – fiktív számlákkal adták-vették a nemlétező árut

Több százmillió forint értékű adócsalásért állítanak bíróság elé egy nyolcfős társaságot, akik a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint tucatnyi cégből álló értékesítési láncot működtettek nem létező faáru adás-vétele céljából.
A láncban szereplő cégek milliárdos nagyságrendben bocsátottak ki hamis számlákat egymás felé. A nyolc vádlott így 2005-2006 folyamán – tettesként vagy bűnsegédként – több százmillió forintnyi áfával rövidítette meg az állami költségvetést. Eközben nem végeztek egymásnak semmilyen szolgáltatást.
a vád egyes vádlottak esetében folytatólagosan elkövetett, az adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntette. Ez a bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Más vádlottak „csupán” jelentős vagy nagyobb mértékű adócsalásban működtek közre mint tettes vagy bűnsegéd. A vádlottak a perben szabadlábon védekezhetnek. Közülük egyébként már hatan voltak büntetve; a harmadrendű éppen adócsalás miatt kapott egyszer négy hónap felfüggesztett börtönt.

Forrás: BAON

image13973

Kecskemét: macskát áldoztak a sátánnak

Elvágott nyakú macskát talált a temetőgondnok Kecskeméten, az árpádvárosi Szentháromság temető egykori halottasházában. A körülmények arra utalnak, hogy az állatot megkínozták, rituálisan kivégezték.
Az állatot valószínűleg sátánisták ölték meg, szabályos rituálé során. Amit a helyszínen láttunk, szintén ezt látszik alátámasztani. “Ti akik Isten vak birkái vagytok, ne háborgassátok a Sátán és Démonnagyurak felszentelt helyét”– olvasható egy régi bútoron a felirat, mely első látásra úgy tűnik: női kéztől származhat. A nyomokból az is kikövetkeztethető, hogy a brutális állatkínzók előbb elvágták a macska nyakát, majd az egyik kör mentén körbevitték.
Forrás: BAON

image13973

Egy vonaton uszítottak harci kutyát egy férfira

Egy dögei testvérpár garázdálkodott pénteken este egy Szolnok felé tartó vonaton.
Mint Veres Évától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, a 36 és 44 éves férfiak ittasan belekötöttek több utazóba a vonaton.
Egyiküket, egy sárándi fiatalembert bántalmaztak is, és ráuszították harci kutyájukat is. Szerencsére a vonaton utazók sikeresen eltávolították az ebet a sértettről, még mielőtt utóbbi megsérült volna. A két elkövetőt a rendőrök kihallgatásra előállították a szolnoki vasúti őrsre, ahol kiderült, hogy egyikük ellen körözés van érvényben, így őt őrizetbe vették.

Forrás: SZOLJON

image13973

Megmutatták a tűzifát

A teherautóra felpakolt faanyagot csak megmutatták a tolvajok a hatvani idős asszonynak, akitől 1,2 millió forinttal távoztak.
Igencsak megörült az az idős hatvani asszony, akinek a háza előtt szombat délelőtt egy fával megrakott teherautó állt meg. Az azzal érkező két férfi elmondta: az önkormányzat megbízásából jöttek, s 50 mázsa tűzifát hoztak. Mint tudatták: ez afféle ajándék, így nem kell érte fizetni, csupán a fuvardíj rendezésére lenne szükség. A faárut meg is mutatták az asszonynak, aki visszament a házba, hogy a férfiak által mondott összeget előkeresse.

Mint Gergely Gabriella, r. alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: hogy még hitelesebbnek tűnjön az ügylet, a pénz átadásakor a férfiak egy pecséttel ellátott papírt is aláírattak a nénivel a fa átvételéről. Mikor azonban az asszony visszaindult a házba, egy harmadik férfival találta szemben magát az udvaron, aki csatlakozott a társaihoz, majd sietősen távoztak. Vélhetően ő volt az, aki kifigyelte, honnan veszi elő a pénzt az áldozat, majd elemelte 1,2 millió forintját.

Forrás: HEOL

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: