A BKV-ügy szálai már a Nemzetvédelmi Egyetemhez is elértek

Megszállta a Nemzeti Nyomozó Iroda a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet (ZMNE) – tudta meg a Lánchíd Rádió belső forrásokból. A hírTV beszámolója szerint az épület mindkét bejáratát lezárták és őrzik.

A nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője, Bartha László megerősítette, de a részletekről és az okokról csak délutánra ígértek tájékoztatást.

Lánchíd Rádió úgy értesült, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) is érintett az egyelőre meg nem nevezett ügyben, és a tárcánál több embert is letartóztattak.

Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint Szabó János rektor irodájában nyomoznak, de sem az egyetem, sem a Honvédelmi Minisztérium nem érintett az ügyben.

Az Index információi szerint a Népliget melletti lebontott laktanya értékesítése körül vizsgálódnak. A korábban a Zrínyi Egyetemhez tartozó, hatalmas területű ingatlanon 2008 végén kezdték lebontani az épületeket, és úgy volt, hogy lakópark épül ott. Az építkezés azonban nem halad, egy éve csak törmelék borítja a hatalmas telket.

A Világgazdaság Online meg nem erősített értesülései szerint a BKV-botrány szálai értek el a ZMNE Rektori Hivatalába. Az ORFK szerdára ígért részletes tájékoztatást az ügyben.

Évekkel ezelőtt ugyanaz a cég újította fel a nemzetvédelmi egyetem közmű-, csatorna- és távfűtővezeték-hálózatát, amelyik a BKV-ügyekben is érintett lehet.

hírTV úgy tudja, a rektori részlegen keresnek iratokat. A televízió beszámolója szerint az épület mindkét bejáratát lezárták és őrzik, az iskola területére nem lehet behajtani kocsival, de a hallgatókat ellenőrzés után beengedik.

Az ügyben hírzárlatot rendeltek el, az egyetem szóvivője azt mondta: az ügyben csak a Honvédelmi Minisztérium nyilatkozhat. A tárca e-mailben fogadta a Magyar Nemzet Online kérdéseit.

Forrás: VGO


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: