Felvételi: aki akart, tudott jelentkezni

Rendben lezárultak kedden késő este a felsőoktatási felvételi jelentkezések, az informatikai rendszerben nem volt fennakadás – mondta Bakonyi László szerdán az MTI-nek; az Oktatási Hivatal elnökének tájékoztatása szerint a meghosszabbított felvételi jelentkezés lehetőségével mintegy ezer diák élt.

A felsőoktatási jelentkezéseket azután hosszabbították meg egy nappal, hogy hétfő este – informatikai túlterheltség miatt – elérhetetlenné vált az e-felvételi rendszer. Így akik hétfő este nem tudták jelentkezésüket elküldeni, kedd este tíz óráig még megtehették.

A hivatal elnökének korábbi közlése szerint hétfőn a késő esti órákban a felsőoktatási felvételi elektronikus jelentkezési rendszere hosszabb ideig nehezen elérhető, majd elérhetetlen lett.

A jelenség hátterében – az első vizsgálatok alapján – “a rendszert egyidejűleg nagy számban használók miatt kialakult túlterheltség állt”. Az informatikai szolgáltató tájékoztatása szerint ebben az időszakban az elmúlt években tapasztalt jelentkezői igény többszörösét kellett volna a rendszernek kiszolgálnia. A hivatal vizsgálatot indított, hogy kiderítse, pontosan mi okozta a rendszer leállását.

A felvételi eljárás lezárultával megkezdődik az adatok feldolgozása. Aki eddig nem tette meg, és elektronikusan jelentkezett, február 23-ig kell hitelesítenie jelentkezését.

Ha a feldolgozás során kiderül, hogy a jelentkező valamely adatát hibásan vagy hiányosan adta meg, akkor arról hiánypótlási értesítést kap a jelentkezési határidőt követő 30. napig. A hiánypótlási felszólításban részletesen megtalálható, mi a gond, és az is, miként lehet javítani.

Amennyiben a jelentkező a hiányt legkésőbb a kézhezvételtől számított 8 napon belül nem pótolja, jelentkezési kérelmét az Oktatási Hivatal részben vagy egészben elutasíthatja.

Forrás: Privátbankár.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: