Őrizetbe vették a Nemzetvédelmi Egyetem rektorát

Őrizetbe vették a Nemzetvédelmi Egyetem rektorát kedden este a nyomozók, miután befejeződött a házkutatás az egyetemen.

Kedden a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen és több magánlakásban tartott házkutatást a Nemzeti Nyomozó Iroda, egy befolyással üzérkedés bűntette miatt indult nyomozás részeként. A Független Hírügynökség információi szerint egy nemzetközi csomagszállító cég magyar leányvállalatának vezetőit kereste meg a rektor azzal, hogy egy velük kapcsolatos állítólagos nyomozás kapcsán tudja segíteni őket, ha cserébe az általa ajánlott biztonsági céget alkalmazzák – számol be a Független Hírügynökség.

A Független Hírügynökség információi szerint a rektor az egyik németországi székhelyű csomagszállító cég magyarországi leányvállalatának vezetőit akarta megtéveszteni.

A gyanú szerint azt mondta nekik, hogy nyomozás folyik a cég kapcsán, egyes futárok fegyver- és drogkereskedelembe keveredtek. Ő azonban a kapcsolatai révén el tudja simítani az ügyet. Ehhez viszont az kell, hogy a társaság az általa ajánlott biztonsági céget alkalmazza, illetve néhány vezetőjét váltsa le az általa mondott emberekre.

Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője a Független Hírügynökség értesüléseit megerősítette, mert mint mondta, kedden este ezekkel megegyező tájékoztatást kapott a tárca a rendőrségtől.

Az eset kapcsán a honvédelmi tárca arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Szabó Jánosnak, az intézmény rektorának az irodájában tartottak házkutatást.

Forrás: vg.hu


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: