Rövid hírek, 2010. február 19.

Kamionkarambol a 451-esen

Kamion és személyautó ütközött a 451-es főúton Csongrád és Kiskunfélegyháza között. A rendőrség felhívja az autósok figyelmét, hogy ezen az útszakaszon nagyon óvatosan közlekedjenek.

A baleset valószínűleg azért történt, mert a kamion nem tudta befejezni az előzését és összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóval. A kocsiban ketten utaztak és mindketten súlyosan megsérültek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség felhívja az autósok figyelmét, hogy ezen az útszakaszon nagyon óvatosan közlekedjenek, mert azon túl, hogy köd van, a baleset egy beláthatatlan kanyarban történt és nem szeretnék, ha emiatt újabb baleset történne.

Forrás. Hírszerző

image13973

Robert Capa-kiállítás nyílik Szegeden

Összesen 57 eredeti Robert Capa fotót tekinthetnek meg a látogatók a szegedi Móra Ferenc Múzeumban ma nyíló kiállításon.
A kiállításon mintegy ötven fotó képviseli a teljes, 1010 felvételből álló gyűjteményt, amelyet a kormány 300 millió forintos támogatásával vásárolt meg a Magyar Nemzeti Múzeum a Capa hagyatékát gondozó New York-i International Center of Photography-tól (ICP). A válogatás egyrészt legfontosabb, legismertebb képeit – A milicista halála, D-Day, Trockij-sorozat – mutatja be, másrészt néhány kevésbé ismert, izgalmas fotográfiáját vonultatja fel.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.mult-kor.hu/20100219_szegedre_erkeztek_a_legendas_fotos_kepei

image13973

Kecskemétre látogattak a katonai attasék

Kecskemétre, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra látogattak el csütörtökön a Budapestre akkreditált katonai attasétestület tagjai. A vendégek a katonai repülőtér életével ismerkedtek meg, majd megtekintettek egy kiképzési repülést is: kérdéseikben leginkább a Gripen vadászgépek, illetve a pilóták kiképzése iránt érdeklődtek.

Forrás: Honvedelem.hu

image13973

Békés megye: kis mértékben nőtt a belvízzel elöntött terület

Bak Sándor, a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője arról tájékoztatott, hogy az elöntött terület nagysága 13 ezer hektár (ebből 3.625 hektár vetés, 4325 hektár szántóterület).

A Körösök vízgyűjtőterületén tegnap számottevő csapadéktevékenység nem volt. A hegyvidéki területen mért legnagyobb hóvastagság 38 cm (Biharfüred). A meteorológiai előrejelzés alapján a hétvégére változatlanul 16 mm területi átlagú eső várható.

Forrás: BEOL

image13973

Kunágota: nyomoznak az intézetiseket magára hagyó kht ügyében

Büntetőfeljelentést kezdeményezett az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) a tizenkét Kunágotán élő volt állami gondozottat magukra hagyó kht. és jogutódja ellen.

Az OFA a Lakmusz 2007 programban 46 millió 67 ezer forinttal támogatta a kht.-t. Tavaly szeptemberben a foglalkoztatási alap több, a projektbe bevont fiataltól is bejelentést kapott, hogy a házaik felújítása félbemaradt, munkájuk nem volt, életvitelük ellehetetlenült. 2009 szeptemberében helyszíni felmérést, október 1-jén pedig pénzügyi ellenőrzést hajtottak végre. A vizsgálat több súlyos szabálytalanságot is feltárt, egyebek között a projektvezető foglalkoztatásával kapcsolatban. A kht. pénzügyi és könyvviteli szabályokat is megsértett.

A közalapítvány ezért tavaly november 29-ei ülésén úgy döntött, hogy a támogatási szerződéstől eláll, a kiutalt összeget visszaköveteli a kht. jogutódjától, és büntetőfeljelentést is kezdeményeztek. A fiatalok segítése érdekében az OFA kuratóriuma saját forrásából hárommillió forinttal támogatta Kunágota önkormányzatának a „Foglalkozz velem!” nevű pályázatát. Az összeget a fiatalok közüzemi tartozásainak kifizetésére, 2010. március 31-éig napi háromszori étkezésükre, fűtésköltségükre, közfoglalkoztatásba való bevonásukra, pszichoszociális állapotuk javítására kell fordítani.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől, Pengő Erzsébettől megtudtuk, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság átadta az ügyet a Vám- és Pénzügyőrségnek, mivel a feljelentésben szereplő bűncselekmény az ő hatáskörükbe tartozik.

Forrás: BEOL

image13973

Házkutatás közben hívtak mentőt a temetői tolvajhoz

Viráglopás közben értek tetten egy idős hölgyet a napokban az orosházi, Alvégi temetőben – tudta meg az OrosCafé. Később, a házkutatás során a rendőröknek mentőt kellett hívni a nőhöz, mert rosszul lett.

„Állampolgári bejelentés alapján 2010. február 15-én a kora délutáni órákban az Orosházi Rendőrkapitányság járőrei előállítottak a rendőrkapitányságra egy 66 éves, jól szituált, rendezett körülmények között élő orosházi hölgyet, akinél – a helyi Alvégi temetőből való távozása közben – sírkoszorú, virágok és mécsesek voltak” – reagált az OrosCafémegkeresésére az ügy kapcsán a helyi rendőrkapitányság vezetője, Czecher Péter.

A lap az előzményekkel kapcsolatban megtudta, a napokban egy látogatónak sikerült lefülelnie a temetői tolvajt. Furcsának találta ugyanis, hogy az idős hölgy egy csokor virággal érkezett a temetőbe, de többel akart távozni. Ezt jelezte a temetőt üzemeltetőknek, akik rendőrt hívtak.

Felmerült a gyanúja, hogy az idős tolvaj korábban is lopott már a temetőből, ezért a lakásán a rendőrök házkutatást tartottak. Ennek során további bizonyítékok kerültek elő.

„A nyomozási cselekmény végrehajtása közben a végig idegesen és feszülten viselkedő idős hölgy váratlanul rosszul lett, ezért azonnal értesítettük a mentőszolgálatot, akik az orosházi kórházba szállították” – nyilatkozta a lapnak Czecher Péter.

Forrás: BEOL

image13973

Karambol az M5-ösön, repülő Ford – balesetek Bács-Kiskun útjain

Több autó egymásba rohant reggel az M5-ös autópályán. Volt frontális karambol és egy Ford 10 métert repült. Balesetek Bács-Kiskun útjain.

Kiskunfélegyháza Város Tűzoltósága 7 óra 22 perckor kapott jelzést a balesetről. A ködben két személygépkocsi ütközött, az egyik vezetője a gépkocsiban rekedt – tájékoztatott minket Pap-Szigeti Sándor tűzoltóőrnagy, félegyházi parancsnok-helyettes. Őt a tűzoltók szabadították ki. A 67 éves férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentősök. A baleset miatt az útszakaszon feltorlódtak a járművek, az utat mindkét irányban lezárták.

08:20 Kiskunmajsa és Kiskunfélegyháza között az 5402-es úton karambolozott két személyautó a 13-as kilométerszelvénynél. A baleset oka szabálytalan előzés – tuduk meg Nyíkos Tamástól, a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

9:38 Baja és Pörböly között is baleset történt, az 55-ös úton. A Duna túloldalán egy Ford Fusion tartott Pörböly felé. Az egyik kanyarban az autó elhagyta az úttestet és mintegy 10 métert repült, míg a végül megállt a csalitosban.

A kocsit egy 36 éves férfi vezette, aki bár súlyos sérüléssel szállították kórhzába, mégis szerencsésnek mondhatja magát, hiszen csak a lába tört el a légi mutatvány végén.

Forrás: BAON

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: