Föld alatti robbanások Kisvárdán – 30 embert telepítettek ki

A föld alól hallatszó robbanások és a járda alól szivárgó füst okozott riadalmat szombat reggel a kisvárdai Szent László utcában. Rövid időre kiköltöztettek otthonából 30 embert. Kiderült: egy zárlatos vezeték adta ki a furcsa hangokat – tudta meg a Független Hírügynökség.

A tűzoltóság, az E-ON és a Tigáz szakembereit is riasztották szombat reggel a kisvárdai Szent László utcába, ahol a környékbeliek furcsa hangokat hallottak a föld alól. Volt, aki attól félt, hogy megmozdul alattuk a föld. A Független Hírügynökség a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletén megtudta: a föld alatt hatvan centiméterrel zárlatos lett egy elektromos vezeték, az adta a sziszegő, robbanásokra emlékeztető hangot. A meghibásodott vezetékszakaszt kikapcsolták a hálózatból.

A rendőrség reggel lezárta az utcát, és a környező házakat kiürítették. Ez összesen 25-30 lakót érintett, elsősorban idős embereket, akik nem tudtak hova menni. Őket a szakadó eső elől rendőrségi járművekbe ültették – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szakemberek először gázszivárgásra gyanakodtak, de az útburkolat megbontása után kiderült, hogy a föld alatt futó elektromos kábel hibája okozta a különös zajt – erősítette meg a rendőrség szóvivője. A katasztrófavédelem és az elektromos művek munkatársai elhárították a veszélyhelyzetet, a lakók 8 óra 30 perc körül visszaköltözhettek otthonaikba – tette hozzá.

Forrás: Hír Tv

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: