Házkutatás a Capital Partners brókercégnél – öt embert állítottak elő

Öt embert állítottak elő a rendőrök a ma délelőtt 10 órakor kezdődő,  Capital Partners-nél tartott házkutatás során, a BRFK szerint megalapozott a csalás gyanúja a cégnél. Egyelőre 3 milliárd forintos csalásról szólnak a hírek, azonban még számos ügyfél nem is jelentkezett a rendőrségnél, ezért vélhetően a kár is tovább emelkedhet. A PSZÁF már korábban jogsértést fedezett fel a cégnél, az ügynököket éppen ma törölték a hivatalos jegyzékből, a helyzet mostani állása szerint viszont a vád már üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette.

Nagyjából 11 óra környékén érkezett a PSZÁF közleménye, ami szerint a Capital Partners-nél feltárt szabálytalanságok miatt azonnali ügynöki tevékenység visszavonásokra került sor. Ezen felül a felügyelet a BRFK-nál is feljelentést tett csalás miatt, miközben a közleményből azt is megtudhattuk, hogy a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik az ügyben.

Egy óra elteltével már arról lehetett hallani, hogy a Capital Partners Bajcsy-Zsilinszky utcai irodájánál házkutatást tartott a rendőrség, és több embert is őrizetbe vettek. A BRFK honlapján közzétett közlemény szerint a PSZÁF által korábban lefolytatott felügyeleti eljárás során feltárt adatok szolgáltak a rajtaütés alapjául.

A BRFK szerint megalapozott a gyanú, hogy a brókercég kereskedelmi tevékenység látszatát keltve tévesztett meg több magánszemélyt és gazdasági társaságot. A csalók arra tettek ígéretet, hogy 150 ezer dollár befektetésével a világ tőzsdéin jegyzett cégekben szerezhetnek tulajdonrészt, a részvények adás-vételével pedig extra profitra tehetnek szert.

Az álbrókerek célja viszont az volt, hogy a magas jutalékokért cserébe minél több tranzakcióra bírják rá az ügyfeleket, a magas jutalékokat pedig a már befizetett 150 ezer dollárból vonták le. A tranzakciós jutalékok összege egy idő után felemésztette a befektetők befizetéseit, így hatalmas anyagi kár érte az ügyfeleket. Egyelőre a BRFK több mint 3 milliárd forintos kárról tud, azonban a még nem jelentkezett ügyfelek panaszaival ez az összeg még emelkedhet.

A teljes cikk itt olvasható: http://budapestielet.wordpress.com/2010/02/23/capital-partners-brokerek-bilincsben-hazkutatas-a-bajcsy-zsilinszky-uton/

Forrás: Portfolio.hu – BRFK – Objektív Hírügynökség


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: