Rövid hírek, 2010. február 23.

Halott csecsemőt találtak Debrecenben

Nejlonzacskóba csomagolt halott csecsemőt találtak hétfő délután Debrecenben, a Tócó-patak partján – nyilatkozta Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A baba körülbelül 30 hétre születhetett. Azt, hogy életképes volt-e, még vizsgálják.  A nejlonzacskóba csomagolt, halott magzatra kutyasétáltatás közben bukkant rá két férfi hétfő délután. Ők értesítették a rendőrséget. A helyszínre mentő is érkezett, de a kicsin már nem lehetett segíteni.

Forrás: Hír Tv

image13973

Afrikai madarakat fogtak a zöldhatáron

Vasárnap reggel találtak rá a bácsalmási határrendészek a zöldhatáron lepakolt ketrecekre, amelyek számukra ismeretlen madarakkal voltak telizsúfolva. A határrendészek két embert is láttak a közelben, akik hordták át a ketreceket a határon. A madárcsempészeket azonban nem sikerült elfogniuk, mikor meglátták az egyenruhásokat, visszaszaladtak Szerbiába. A 385 madarat a Szegedi Vadasparkba szállították; a szakértő ott azonosítja majd az Afrikából származó szárnyasokat. Egyelőre annyi bizonyos, hogy védett, és Európában keresett madárfajokról van szó, amelyek értéke jelentős.

Forrás: HÍr Tv

image13973

Milliárdos természettudományi-műszaki fejlesztések a Debreceni Egyetemen

Az északkeleti régió informatikai és munkaerő-piaci versenyképességének megteremtésében is szerepet vállal a Debreceni Egyetem (DE) uniós pályázat keretében induló természettudományi-műszaki fejlesztéseivel. A 4,88 milliárd forint összértékű támogatással megvalósuló projekt első ütemében három komplexum – a MAG Ház, az Elméleti Négyszög és az Informatikai Kar – építési-rekonstrukciós munkálatai kezdődhetnek el, miután az egyetem képviselői február 22-én aláírták a kivitelezési szerződéseket.

Forrás: Hír Tv

image13973

Ezerötszáz tő indiai kendert találtak a vietnámiaknál

Csaknem ezerötszáz tő marihuánát foglaltak le a rendőrök februárban Fóton és Budapesten. Az ügy hátterében ismét vietnami kábítószer-termesztők állnak – hangzott el a Budapesti és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hétfői, közös sajtótájékoztatóján.

Forrás: Hír Tv

image13973

Jogsikat gyűjtöttek a csabai rendőrök

Négy ittas vezetőt fogtak el a hétvégén a rendőrök Békéscsabán, ebből háromnak elvették a jogosítványát. A negyediktől azért nem, mert már korábban eltiltották az autóvezetéstől.

Forrás: BEOL

image13973

Sorozatbetörőket fogtak a kommandósok

Egy, főként Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye területén ténykedő betörőbandát fogtak el a napokban a rendőrök. Kiderült, főbb célpontjaik irodaházak, üzletek és cégek telephelyei voltak.

– A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi, felderítő, valamint a „Körös” akció osztálya a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve sikeres akciót hajtott végre február 16-ról 17-re virradó éjszaka – tájékoztatta a Békés Megyei Hírlapot Albert István rendőrségi sajtóreferens.

Megtudtuk, az akció eredményeképpen a „Körös” akció osztály munkatársai Mezőtúr és Mezőhék között közúti ellenőrzés céljából megállítottak egy személygépkocsit, melyben három mezőtúri lakos tartózkodott. Az ellenőrzés során a gépkocsiból betöréshez használható eszközök, továbbá egy laptop került elő, melyek eredetéről az autóban ülők nem tudtak érdemben nyilatkozni.

A rendőrök előállították őket a Szarvasi Rendőrkapitányságra. Az elszámoltatások, házkutatások, majd a gyanúsított kihallgatások során megállapítást nyert, hogy a gépkocsiból előkerült laptopot az elfogásukat megelőzően egy martfűi kft. telephelyéről lopták el.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/kommandosok-fogtak-el-a-sorozatbetoroket-288853

image13973

Békéscsaba az államkincstár segítségét kéri a belvízvédelemhez

Kérelmet nyújt be a békéscsabai önkormányzat a belvíz elleni védekezés során felmerülő költségek 70 százalékos támogatására a Magyar Államkincstárhoz. A városnak mintegy 6,1 millió kiadása keletkezett a belvíz elleni védekezés miatt az elmúlt időszakban. Nyolcszázezer forintba került a szivattyúzás, 3,3 millióba a veszélyeztetett területeken az árkok, átereszek megnyitása és további 2 millióba a helyreállítás.

Mivel a felmerült védekezési kiadásokat az idei költségvetésbe nem tervezték be, a város a többletterhet nem tudja vállalni és ezért kéri az államkincstár pénzügyi segítségét.

Forrás: BEOL

image13973

Horgászfelszerelést lopott a hajóról

Tiszaszőlősnél horgonyoz egy nagykátai lakos hajója. A hajót hétvégén ismeretlen tettes látogatta meg, aki a vízi jármű orránál lévő ablakot felszakította és behatolt a belsejébe. Ott az elkövető a kabinajtót kifeszítette és mintegy 350.000 forint értékű horgászfelszerelést lopott el.

Forrás: SZOLJON

image13973

Clio-bukfenc Buj és Nyíregyháza között

2010. február 22-én a reggeli órákban egy fiatal hölgy által vezetett Renault Clio típusú személygépkocsi haladt a 3823 sz. úton 3 utasával Bujról Nyíregyháza felé.

Az ibrányi letérő közelében egy kanyart követően a jeges úttesten a gépjármű megcsúszott, átsodródott a menetirány szerinti baloldalba és az árokba csúszott, majd fejtetőre állt.

A balesetről 07 óra 21 perckor érkezett bejelentés a mentőktől a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletére. Leskovics Zoltán tű. százados megyei ügyeletes azonnal továbbította az információkat a működési terület szerinti ibrányi önkéntes tűzoltóknak. A jelzés értékelését követően Szűcs András szolgálatparancsnok irányításával az Ibrány I-es gépjárműfecskendő vonult.

Néhány perc alatt kiérkeztek, és azt tapasztalták, hogy a Renault Clio az árokban fejtetőn áll, az utasokat már a mentőszolgálat szakemberi elsősegélyben részesítik. Elvégezték a gépjármű áramtalanítását, majd a rendőrségi munkálatok alatt segédkeztek a biztosítási feladatokban. A helyszínelést követően talpára állították a Renault Clio-t, majd drótkötél segítségével kihúzták az árokból. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt félpályás útzár volt ezen az útszakaszon.

Forrás: SZON

image13973

Gázrobbanás Aranyosapátiban

Gázrobbanás döntött össze egy családi házat Aranyosapátiban vasárnap este. A házban tartózkodó négy személyt sérülések miatt kórházba szállították.

A robbanásban megsérült négy személy közül hármat az egyik fővárosi kórházba szállítottak, egy személyt pedig Debrecenben kezelnek.

Forrás: SZON

image13973

Több millióval és az arannyal tűntek el az álfináncok

Három, magát pénzügyőrnek kiadó személy keresett fel szombaton egy tunyogmatolcsi férfit.

A zöld gépkocsival érkező, fényvisszaverő mellényt viselő tettesek azt állították, hogy jövedéki visszaélés miatt
tartanak házkutatást. A sértett tiltakozott, mire azt mondták; menjen velük, hogy önmagát és a lakásán tartott pénz és ékszerek eredetét tisztázza.

A férfi felöltözött, az ismeretlenek közben több millió forintjával és aranyával eltűntek. A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság csalás miatt indított nyomozást.

Forrás: SZON

image13973

Ladával a halálba

Két pálmonostori fiatalember vesztette életét, egy balástyai férfi pedig súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett abban a balesetben, ami Kistelek határában történt vasárnap délben.  Balástyán dolgoztak a fiatalok egy tanyán, amikor úgy döntöttek, hogy bemennek Ladájukkal Kistelekre. Nem messze az E5-ös autópálya kisteleki lehajtójánál azonban túl gyorsan hajtottak, egy kanyarban kisodródtak, és fának csapódtak.

A 25 és 28 éves pálmonostori fiatalember, akik az első ülésen ültek, a helyszínen életüket vesztették. Balástyai társukat súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Forrás: BAON


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: