Rövid hírek, 2010. február 24.

Kamionnal ütközött egy román autó a 47-esen

Frontálisan ütközött egy bolgár rendszámú kamion és egy román rendszámú személyautó szerda reggel a 47-es főút Derecske és Berettyóújfalu közötti szakaszán, a balesetben hárman könnyebben megsérültek – közölte a megyei katasztrófavédelem ügyelete az MTI-vel.

A sérülteket kórházba szállították. Az érintett szakaszon teljes útzár volt érvényben, amit időközben feloldottak.

Forrás: Mediatica.ro

image13973

Halálos baleset a délután a 47-esen

Újabb súlyos baleset történt a 47-es számú főúton Berettyóújfalu és Derecske között szerdán kora délután: eddig ismeretlen okból három személygépkocsi ütközött össze; a balesetben egy ember meghalt, hat megsérült. A baleset csaknem pontosan ugyanott történt, ahol reggel egy kamion és személygépkocsi ütközött, akkor hárman könnyebben sérültek. A mentőszolgálat mentésvezetőjének tájékoztatása szerint a délutáni balesetben egy ember a helyszínen meghalt. Három embert súlyos, kettőt könnyebb sérülésekkel szállítottak a berettyóújfalui Tisza István kórházba, egy sérültet a helyszínen láttak el.

Forrás: Blikk.hu

image13973

Békéscsaba támogatja a városban működő vállalkozásokat

A békéscsabai önkormányzat a következő négy esztendőben megközelítőleg 180 millió forint vissza nem térítendő forrással kívánja támogatni a városban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozásokat – közölte a város fideszes polgármestere szerdán a MTI-vel.

Vantara Gyula elmondta: a város vezetése fontosnak tartja, hogy az érintett vállalkozói kör támogatása szempontjából egyértelmű, áttekintető és tervezhető politikát folytasson. Ezért a képviselő-testület a legutóbbi ülésén arról döntött, hogy 2013-ig biztosítja a forrásokat a helyi vállalkozók munkahelyteremtéséhez, munkahelyeik megőrzéséhez, illetve beruházásaikhoz. A program egyébként 2008-ban kezdődött a városban. A első esztendőben 10 millió, tavaly már 50 millió forintot különítettek el ilyen célra. Az idén 45 millió forint áll rendelkezésre, és a tervek szerint a további években hasonló nagyságú összegre számíthatnak 2013-ig a pályázók.

Forrás: MNO

image13973

A szivattyúkból is lopják a vasat – nehezítik a belvízi védekezést a fémtolvajok

Tolvajok károkozása nehezíti a belvíz elleni védekezést a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi igazgatóság (Tikövizig) területén – közölte Bara Sándor igazgató, védelemvezető szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint legutóbb a folyási szivattyútelepet tették tönkre a tolvajok: ellopták a szivattyú előtt lévő vasrácsokat, a gerebeket, amelyek rendeltetése a vízfolyáson érkező szemét, gaz felfogása. Ezzel üzemképtelenné tették a berendezést, mert ha a szemét bekerül a szivattyúba, akkor tönkre teheti azt. A kár megközelíti az egymillió forintot – tette hozzá. Bara Sándor szerint mindez most, védekezés idején okoz igazán nagy nehézséget. Folyáson jelenleg másodfokú a belvízvédelmi készültség. A szivattyútelepet csak ideiglenes módon lehet üzemeltetni, s ha ezt nem tenné meg az igazgatóság, nem csak a külterületek, hanem közvetlenül Folyás és Görbeháza belterülete is veszélybe kerülne – magyarázta az igazgató. Bara Sándor emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt években több, mint ötven lopás történt a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén.

A legtöbb esetben zsilipeket, szivattyútelepeket, elektromos berendezéseket rongáltak meg. Különösen a fémtolvajok okoznak gondot a térségben. Korábban a Bakonszeg, Bihartorda, Nagyrábé térségét védő Felmentői szivattyútelepet rongálták meg három alkalommal is, de megtörtént, hogy a Berettyó töltésén lévő zsilipet tették teljesen használhatatlanná – mondta az igazgató. Bara Sándor felhívta a figyelmet: egy-egy ilyen károkozásnak az anyagi veszteségen túl a legnagyobb hátránya az, hogy a környező településeken élők ár- és belvízi biztonsága kerül veszélybe.

Forrás: MNO

image13973

Nincs meg a forrás a Békés megyei kórházak működéséhez

Békés megye három, fekvőbeteg-ellátással és szakrendeléssel is foglalkozó kórháza az idén havonta 200 millió forintos finanszírozási hiánnyal számol, ami azt jelenti, hogy az ez évi költségvetésben a teljes 12 hónapra nincs meg a szükséges fedezet ezen intézmények működtetésére – közölte Domokos László, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke sajtótájékoztatón szerdán.

A fideszes politikus a Békéscsabán rendezett egészségügyi szakmai konferencia előtt elmondta: a kormány úgy akarja fiskális szempontból csökkenteni a költségvetési hiányt, hogy nem számol például az egészségügy önkormányzatok általi kényszerfinanszírozásával. Mint fogalmazott, azOrszágos Egészségbiztosító Pénztár (OEP) már tavaly sem fizette ki a megye által fenntartott Pándy Kálmán Kórház egészségügyi költségeinek 15 százalékát, holott az egészséghez való jogot az Alkotmány is rögzíti. Közlése szerint tavaly is a fenntartónak kellett helytállnia az OEP helyett, s az idén – egyebek mellett – azért is lesz kénytelen a működési kiadásokra hitelt felvenni, hogy az egészségbiztosítási pénztár helyett fedezze kórházainak költségeit.

Forrás: MNO

image13973

Eleken fogták el a cserbenhagyó gázolót

Néhány órán belül elfogták a rendőrök azt a cserbenhagyót, aki kedden Gyula külterületén ütött el egy gyalogost. A gázoló egy 40 éves eleki férfi.

– Kedden 13 óra 15 perc körül Gyula felől Elek irányába közlekedett egy ismeretlen személy által vezetett bordó színű személygépkocsi, amely Gyula külterületén, a Kétegyházi elágazástól mintegy 300 méterre egy gyalogost ütött el, majd a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott – tájékoztatott az esetről Albert István rendőrségi sajtóreferens.

Megtudtuk, a gyalogos a balest következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség a balesetet követően több ponton is ellenőrzést tartott, majd az eleki rendőrök a személy és helyismeretüknek köszönhetően még a délután folyamán felderítették a bűncselekmény elkövetőjét.

– A 40 éves eleki férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás – közölte Albert István.

Forrás: BEOL

image13973

Nyugdíjas rabló Szolnokon

Egy szolnoki kisboltot rabolt ki egy férfi szerda este — közölte a Szoljon.hu-val Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A tanúvallomás alapján, nem sokkal fél hat után egy ötven-hatvan év közötti, maszkos férfi lépett be egy belvárosi élelmiszerüzletbe. Egy fegyvernek látszó tárggyal arra kényszerítette az eladót, hogy adja át a bevételt. Miután megkapta a pénzt, sarkon fordult és kirohant az üzletből. Ezt követően gyalogosan elmenekült. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást a rablási ügyben — tette hozzá a sajtóreferens.

Forrás: SZOLJON

image13973

A Mercedes-gyár Kecskeméten évtizedekre garantálja a stabil állást

A Daimler cég főként olyan fiatalokat keres, akik pályakezdő ambiciózus személyek, vagy akik már 3-5 éves munkatapasztalattal rendelkeznek.

A németek számára nagyon fontos érték a lojalitás. Ez a munkahely nem egy-két évnyi elfoglaltságot jelent. A cég 50-100 évben gondolkozik. Azaz, aki itt munkát kap, az akár 20-30 évnyi biztos állással számolhat. Ezt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere mondta szerdán, a kereskedelmi kamara kecskeméti székházában megrendezett beszállítói konferencián.

Több, mint hatvan cégvezető előtt ismertette Közép-Európa legnagyobb beruházásának a jelenlegi állását. Elmondta: a német cég a válság ellenére is tartja a tervezett menetrendet.

Forrás. Petőfi Népe

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: