Bírónő, korrupció gyanújával felfüggesztve

Nyíregyházi jogászoktól származó információink szerint korrupcióval gyanúsítják és felfüggesztették állásából a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság egyik bírónőjét.
Úgy tudjuk, K.-né dr. J. Judit a gazdasági kollégium bírájaként évek óta felszámolási ügyekkel foglalkozott. Több, neve elhallgatását kérő jogász is elmondta, hogy helyi jogász körökben már évek óta beszélik, hogy a bírónő személyével kapcsolatban vesztegetés gyanúja merült fel. Értesüléseink szerint az ügyben nyomozás indult és kezdeményezték mentelmi jogának felfüggesztését.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, dr. Fazekas Géza ma délelőtt azt közölte, hogy „az ezzel kapcsolatos bármilyen közlés államtitoksértést valósíthat meg”, így a főügyészségnek semmilyen információt nem áll módjában szolgáltatni. Úgy tudjuk, kezdeményezték a bírónő mentelmi jogának felfüggesztését – ezzel kapcsolatban megkerestük a Köztársasági Elnöki Hivatalt, a sajtóosztályon pedig megerősítették információnkat, s elmondták, hogy megérkezett a hivatalhoz a mentelmi jog felfüggesztésére vonatkozó kérelem.

Forrás: SZON

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: