Rövid hírek, 2010.március 3.

Békés megye: betörés, autófeltörések

A háziak távollétében ismeretlen tettes kerti szerszámot és gipszből készült kerti szobrokat lopott el Békéscsabán egy lakóház udvaráról szerdán.  A bűncselekménnyel okozott kár több mint 160 ezer forint.

Ugyancsak a megyeszékhelyen ismeretlenek egy lezárt személygépkocsi ajtóüvegét betörve elvittek egy kézitáskát, melyben a sértett személyes iratai, némi készpénz és egy mobiltelefon volt. Hasonló eset történt Gyomaendrődön is.

Forrás: BEOL

Mezőkovácsháza: a parkban lett öngyilkos egy 16 éves lány

Holtan találtak kedden hajnalban egy tizenéves lányt Mezőkovácsházán. A tinédzser feltehetően öngyilkos lett.

Dr. Virág Zsuzsánna, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese arról tájékoztatott, ma hajnalban érkezett állampolgári bejelentés a rendőrségre az esettel kapcsolatban.

– Az elsődleges adatok alapján bűncselekmény és idegenkezűség gyanúja az eset kapcsán nem merült fel, a haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendőrség – mondta lapunknak dr. Virág Zsuzsánna.

Forrás: BEOL

Verekedés Sarkadon – négyen kórházban

Sarkadon a Sarkadkeresztúri úton a saját portája előtt verte agyba-főbe a 49 esztendős Karácsonyi Bélát egy többfős társaság vasárnap délután. A férfi elmondása szerint négy-öt, fiatal roma férfi bántalmazta. Az „utcai harcot” követően a férfit a mentők a gyulai kórházba szállították.

A támadók közül is kórházba kerültek hárman. A rendőrség egyelőre csoportos garázdaság miatt nyomoz.

Forrás: BEOL

Cegléd: megfojtottak egy idős nőt

Megöltek egy idős nőt Cegléden a Budai úton. A gyilkosság még a hét végén történt. A rendőrség csak igazságügyi szakértő bevonásával tudta biztosan megállapítani, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta.

A 66 éves nőt szombaton hozzátartozói találták meg saját lakásában holtan. A helyi kapitányság közleménye szerint az áldozat halálát fojtogatás okozta. A lakását feldúlták, ami arra utalhat, hogy a lakásban értékek után kutattak.

Az ügyben a nyomozást a Pest Megyei Rendõr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya folytatja emberölés bűntette miatt, ismeretlen tettes ellen — írta honlapján a Cegléd Városi Televízió.

Forrás: SZOLJON

Két kamion ütközött Kecskeméten

Egy magyar rendszámú Volvo és egy török rendszámú DAF kamion ütközött össze szerda reggel 7 óra körül Kecskeméten, a Mészöly Gyula úton, a ZOO-Centrum mellett lévő kereszteződésnél. Személyi sérülés nem történt.

A Volvo sofőrje a Békéscsabai útról jobbra akart kanyarodni, de nem adta meg az elsőbbséget a Mészöly Gyula úton (44-es főúton) érkező török kamionnak, és oldalról nekiütközött. Személyi sérülés nem történt, a forgalom rendőri irányítás mellett zajlott.

Forrás: BAON

Teljes útzár volt a felborult teherautó miatt

Szerda délelőtt kérte a nyíregyházi tűzoltóság speciális daruját a mentésvezető a mátészalkai tűzoltókhoz a 4113-as útra, ahol Jánd és Gulács között egy teherautó csúszott le az útról.

gázpalackokat szállító nagy tömegű jármű az elsődleges információ szerint Gulács irányába haladva egy kanyar közelében az út jobb oldalára hajtott, ahol a latyakos padkán megcsúszott, részben megsüllyedt, és többé nem tudott a szilárd aszfaltra visszajutni.

Orral belebillent a mélybe, majd a teherautó vége is beragadt. Személyi sérülés nem történt, de a veszélyes rakomány miatt, valamint a műszaki mentés miatt a forgalom elől lezárták az utat. A rendőrség eljárást indított a körülmények tisztázására.

Forrás: SZON

El(le?)számolási vita, elfogás kommandósokkal

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya nyomozást folytat csoportosan, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. István 48 éves nyíregyházi lakos és több társa ellen.

Sz. Istvánra még február 10-én, összehangolt rendőri akció eredményeképpen sikerült lecsapni. Kiderült, hogy több társával együtt felfegyverkezve betörtek egy férfi házába, ott bántalmazták, majd összetörték berendezési tárgyait.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.szon.hu/hirek/IM:szon:news_special-szabolcs/cikk/leszmolsi-vita-elfogs-kommandsokkal/cn/news-20100302-03240479

Sorozatbetörés Debrecenben

Nem kevesebb, mint tizenöt debreceni lakásbetörésről érkezett hír kedden a kora esti órákig a rendőrséghez – értesültünk.

Az elkövetők különösen a Darabos utcai paneltömbben szemeltek ki lakásokat, de jártak a közeli Bethlen utcán is. A zsákmány változó: készpénzt, laptopot, mobiltelefont és ékszereket egyaránt elvittek.

A kár nagyrészt százezres nagyságrendű, bár egy Barna utcai betörés esetében eléri az 1 millió 250 ezer forintot. A tettesek több lakásba is hengerzár-töréssel jutottak be.

Különös, bár a nagyvárosokra sajnos jellemző, hogy a nap folyamán egyáltalán nem érkezett bejelentés a rendőrökhöz gyanús személyekről.

Forrás: HAON


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: