Rövid hírek, 2010. március 4.

Nem tudják a szegedi csőtörés okát

szerda délután elrepedt egy 300 milliméteres főnyomócső az újszegedi víztorony közvetlen közelében. Az útburkolat alól feltörő víz elárasztotta a környéket, és csak éjjel 11 órára sikerült elszivattyúzni.

Tűzoltók, a Vízmű Zrt. húsz szakembere dolgozott a helyszínen öt szivattyúval, és a Vízmű két legnagyobb teljesítményű csatornatisztító célgépével. Balaton Krisztinától, a Szegedi Vízmű Zrt. sajtóreferensétől megtudtuk: körülbelül 2000 köbméter víz folyt el, azt azonban még mindig nem tudják, hogy mi okozta a hibát, ugyanis először meg kell tisztítani a helyszínt, majd kiásni a csövet. Ennek cseréjével várhatóan már ezen a héten végeznek, ha sikerül, jövő héten betemethetik a munkagödröt. Az elrepedt főnyomócső miatt nem került veszélybe a környéken élők vízellátása, azt ugyanis a többi vezetékből pótolták. Ám enélkül is kijutott az ottaniaknak a kellemetlenségekből: sártenger borítja udvaraikat.

Forrás: Délmagyar.hu

Sötétben nem látszott a gyalogos – a Citroen elütötte

Egy, az úttesten sötét ruhában gyalogló, feltehetően ittas férfit gázoltak el csütörtökön este Vésztő és Békés között. A férfi sérülései az elsődleges információk szerint súlyosak.

Vésztő felől Békés irányába haladt az a Citroen Berlingo, mely 20 óra 15 perc körül az előbbi településtől mintegy egy kilométerre elgázolta az úton sötét ruhában gyalogló, szintén Békés felé tartó, feltehetően ittas férfit. A 32 éves tarhosi S. Péter az elsődleges információk szerint súlyos sérüléseket szenvedett, a gyulai kórházba szállították.

Forrás: BEOL

Áramütés érte a fürdőkádban a kisfiút

A fürdőkádban rázott meg az áram egy hároméves kisfiút Kunbaracson. A kisfiú éppen fürdött, amikor egyéves húga – aki már túl volt a fürdésen és pizsamában volt – visszament a fürdőszobába és belelógatta a hajszárítót a fürdőkádba.

Az anya csak egy pillanatra hagyta magára a gyerekeket. Amikor belépett a fürdőszobába, azt látta, hogy a kisfiú elsüllyed a vízben. Az anya azonnal kikapta a vízből a hajszárítót, majd pedig a gyerekét vette ki, aki akkor már nem volt eszméleténél. Az asszony elkezdte újraéleszteni a kisfiút, addig a férje segítséget kért a szomszédban lakó nyugdíjas ápolónőtől és hívták a mentőket. Végül a szomszédnak sikerült életet lehelni a gyerekbe.

Forrás: Délmagyar.hu

25 évet kaptak a pénzautomaták kifosztói

Összesen huszonöt év börtönt illetve fegyházat kapott csütörtökön az a négy férfi, akik 2008 októberében két héten belül négy pénzautomatát próbáltak meg kiszakítani Bács illetve Pest megyében. A bíróság indoklása szerint a vádlottak rendkívül szervezetten és gátlástalanul követték el az ATM-ek elleni támadásokat. Utolsó akciójuk Albertirsán sikeres volt, 31 milliós zsákmányukból 23 millió máig nem került elő.

Az elsőrendű vádlott H. Tibort 8 év börtönre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság dr. Sárközy Szabolcs vezette büntetőtanácsa, egyben ugyanennyi időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A másodrendű vádlott K. Norbert 7 év börtönt és mellékbüntetésként 7 év közügyektől való eltiltást kapott.

A legsúlyosabb büntetés a harmadrendű vádlott T. Zoltáné lett, akit többszörös visszaesőként 8 év 6 hónap fegyházra és 9 év közügyektől való eltiltásra ítélt a bíróság. A negyedrendű H. Ferenc – aki egy automata elleni támadásban működött közre bűnsegédként – 1 év 4 hónap börtönt és 2 év közügyektől való eltiltást kapott. Dr. Praveczki Magdolna ügyésznő valamennyi vádlott esetében súlyosbításért, míg a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet még nem jogerős, az ügyet másodfokon a Szegedi Ítélőtábla tárgyalja majd.

Forrás: BAON

Ezeregyszáz nadrágot loptak a kamionból

A kamion pótkocsijának ponyváját kivágva 1120 darab férfinadrágot loptak el ismeretlenek hétfő hajnalban egy lakiteleki benzinkút parkolójából.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomoz ismeretlen tettes ellen, aki hétfőn a hajnali órákban Lakitelken, egy benzinkút parkolójában álló kamion pótkocsijáról, a ponyvát kivágva lopott el 1120 darab férfinadrágot. A bűncselekménnyel okozott kár: 2 millió forint.

Forrás: BAON

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: