Új kollégiumot és tanműhelyeket épít a Harruckern Gyulán

Új kollégiumot és tanműhelyeket épít közel 630 millió forint saját forrásból a Békés Megyei Önkormányzat a fenntartásában működő Harruckern János Közoktatási Intézmény gyulai székhelyén – közölte a közgyűlés elnöke gyulai sajtótájékoztatóján kedden.

Domokos László (Fidesz) elmondta: a megyei önkormányzat azért kezdett hozzá a beruházáshoz, mert a régi tanműhelyek elavultak, illetve a kollégium fejlesztésére nem sikerült pályázat útján támogatást szerezni.

Az új épület, amely szeptemberre készül el, 150 diáknak nyújt majd kollégiumi ellátást. Emellett nyolc tantermet, valamint kiszolgálóhelyiséget és szociális blokkot is kialakítanak.

Az elnök közölte, hogy a közoktatási intézmény másik, szintén gyulai telephelyén elkészült az iskola új műszaki bázisa is, amelyben korszerű szak- és oktatóműhelyeket létesítettek. A megújult helyen, ahol megközelítőleg százan találnak munkát, nemcsak a szakképzést segítik, hanem egyben ellátják a megyei önkormányzat több intézményének szállítási és karbantartási feladatait is.

Forrás: MNO

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: