Rövid hírek 2010. március 14.

Szomjas betörő Kalocsán

Szombat éjjel betörtek egy kalocsai lakóházba. A tolvaj 25 üveg italt, arany ékszereket és ruhaneműt vitt el. A rongálással okozott kár 100 ezer forint.

Forrás: MNO – Police.hu

Súlyos baleset Békés és Tarhos között

Súlyos baleset történt vasárnap reggel hármnegyed hat körül Békés és Tarhos között, ahol egy Opel Combo típusú személygépkocsi fának ütközött.

Az autót vezető tarhosi fiatalembert hidraulikus feszítő-vágó berendezéssel a békési és a békéscsabai tűzoltók szabadították ki a teljesen összeroncsolódott autóból.

A fiatalember súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett, a mentők eszméletlen állapotban szállították kórházba.

Forrás: BEOL


Orgovány: sorsára hagyták a Ladából kirepült társukat

Nem egyedül ült a kocsiban az a férfi, aki vasárnap hajnalban szörnyethalt az Orgovány helységjelzőtáblánál. Négy férfit, akik otthagyták a haldoklót a baleset helyszínén, őrizetbe vettek.

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy 3 óra 40 perckor történt a baleset, az arra járók 4 óra körül találtak rá a férfira, aki kirepült a Ladából. Értesítették a mentőt, sajnos azonban már nem tudták megmenteni őt. Azóta kiderült, hogy nem egyedül utazott a román állampolgárságú férfi a kocsiban.

Öten ültek a forgalomból kivont autóban, ami olyan rossz állapotban volt, hogy már előkészítették a megsemmisítésre. Az elhunyt mellett három másik román és egy Bócsán élő magyar utazott a kocsiban. A 22 éves bócsai férfi használta a Ladát, a kihallgatások során kiderült, hogy ő is ült a volánnál.

– A baleset négy túlélőjét őrizetbe vették kollégáink – nyilatkozta a Baon.hu-nak a sajtószóvivő. – Tolmács segítségével hallgatjuk ki őket, mindannyiuk ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt indul eljárás.

Forrás: SZOLJON


Szeged: részegen kanyargott a Bajai úton – lekapcsolták a rendőrök

Hosszasan kocsikázott részegen a Bajai úton egy ittas férfi vasárnap este. Szegedre beérve is folytatta ámokfutását, amíg a Délmagyarország munkatársának hívására le nem kapcsolták a rendőrök.

A Bajai úton tartott Szeged felé egy autó, amelynek a sofőrje láthatóan nem beszámítható állapotban vezette a gépkocsit. Többször is áttért a menetiránnyal szembeni sávba, több autót és kamiont is hirtelen fékezésre kényszerített.

Az újságíró Domaszék után került a nyomába, majd miután észlelte a veszélyt, tárcsázta a 107-et. A Londoni körútig kísérte az autóst, amikor egy riasztott rendőrautó lekapcsolta a sofőrt, akiről kiderült, hogy nagy mennyiségben fogyasztott alkoholt.

Forrás: Délmagyar.hu


Apad a Hortobágy és a Berettyó, csökken a belvizes terület nagysága

Apad a Hortobágy-Berettyó és a kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően csökkent a belvizes területek nagysága Észak-Magyarországon, jelenleg mintegy 15 ezer hektárnyi részen van belvíz – mondta az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) árvízvédelmi osztályának vezetője.

Elmondta: térségükben 6 védelmi szakaszon van belvízvédelmi készültség: elsőfokú a készültség a tiszai alsó, a tiszai középső, a tiszai felső, és a kadarcs-karácsonyfoki belvízvédelmi szakaszon, míg másodfokú a készenlét a hamvas-sárréti és a berettyói alsó belvízvédelmi szakaszon. A 16 üzemelő szivattyútelep vasárnap mintegy 1,3 millió köbméter belvizet emel át a befogadó folyókba, csatornákba. A belvízzel elöntött terület jelenleg 11900 hektár, ebből 2750 hektár vetés, 2700 hektár szántó, 4550 hektár rét-legelő, a többi egyéb terület – mondta el az MTI-nek Bara Sándor.

Forrás: MNO
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: