Kommandósok fogták el a szarvasi lakásmaffia két tagját

Egy időben, hét helyszínen, kommandósok közreműködésével ütöttek rajta kedden a Békés megyei rendőrök annak a lakásmaffiának a tagjain, mely zömében szarvasi ingatlanokat csalt ki tulajdonosaiktól.

A bűnös ügyletek 2007-ben kezdődtek, jelenleg nyolc sértettről tud a hatóság, s hét gyanúsított ellen zajlik az eljárás csalás, személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt — tudtuk meg Lup Zoltántól, a megyei főkapitányság gazdaságvédelmi osztályvezetőjétől. A hét személyből kettőt, köztük egy szarvasi ügyvédet őrizetbe vettek.

Azt már Oltyán Sándor, szarvasi kapitány mondta el, hogy a megfélemlített, gyakran fenyegetések áldozatául esett sértettek köre még bővülhet, sokan ugyanis eddig nem mertek segítséget kérni. A nyomozás eddigi adatai szerint a zömében szarvasi elkövetők nehéz anyagi helyzetben lévő, alkalmanként szenvedélybetegségben is szenvedő embereket kerestekmeg, akiket arra bírtak rá, hogy ingatlanjaikat nekik eladják. A nehéz sorsú sértetteket időnkét a gyanúsítottak nőismerősei is megkörnyékezték, de nem riadtak vissza a fizikai erőszaktól, fenyegetésektől sem. Az adás-vétel ügyvéd közreműködésével történt, s olyan szerződést írattak alá a sértettekkel, miszerint a vételár kifizetése korábban megtörtént. A pénz persze nem jutott el az eladókhoz.

A rendőrségi sajtótájékoztatón arra is fény derült, hogy a lakásmaffia tagjai esetenként hamis okiratokat, jellemzően munkáltatói igazolásokat felhasználva olyan emberekkel vetettek fel készpénz kölcsönt, vagy árúhitelt, akikről tudták, hogy a törlesztésére nem lesznek képesek. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság összesen 22 bűncselekményben, csalás, okirathamisítás, személyes szabadság megsértése miatt folytat eljárást a 7 gyanúsított ellen.

Forrás: BEOL


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: