Rövid hírek, 2010. március 17.

Bankkártyával is fizethető a helyszíni bírság Csongrád és Békés megyében

Kísérleti jelleggel bankkártyával is kiegyenlíthetők a közlekedési szabálysértési bírságok Békés és Csongrád megyében – közölte Lukács János Csongrád megyei rendőrfőkapitány szerdán Szegeden.

A dandártábornok elmondta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a német tapasztalatok és az ott érvényben lévő jogszabályok alapján tett javaslatot a bankkártyás fizetés bevezetésére és a hatályos szabálysértési törvény módosítására.

Forrás: BEOL


Vádemelés a 18 éves csabai lány gyilkosai ellen

Vádat emeltek a tavaly nyáron, Békéscsabán megölt 18 éves lány gyilkosai ellen. Előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt állnak a megyei bíróság elé.

– L. Cs. és a sértett négy  éven keresztül éltek élettársi kapcsolatban, Tiszapüspökiben, a sértett azonban  elhagyta, és zaklatás miatt fel is jelentette a volt élettársát. A nyomozás  adatai alapján L. Cs. ezért elhatározta, hogy megöli a sértettet, és  testvérével, L. K-val 2009. június 18-án Békéscsabára utaztak. Békéscsabán több napig készültek a  gyilkosságra, majd vásároltak egy kést, és 2009. június  20-án hajnalban bemásztak a  sértett házának udvarára – eleveníti fel a történteket dr. Futó Sándor, a Békés Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az elkövető és testvére egész éjszaka a fészerben voltak, majd délben L. Csaba bement a házba, és a nála lévő késsel hét alkalommal megszúrta a 18 éves lányt, aki a helyszínen  belehalt a sérüléseibe. Az elkövető testvére Leközben a ház előtt figyelt, azért, hogy jelezzen társának, ha közeledik valaki.

A Békés Megyei Főügyészség  előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt a férfi és testvére ellen a Békés Megyei  Bíróságon – tájékoztatta a Békés Megyei Hírlapot a sajtószóvivő szerdán.

Forrás: BEOL

Narkósokat fogtak Jászberényben

Kábítószerrel visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult több fiatal személy ellen is, akiket március 12-én az esti, illetve 13-án a hajnali órákban igazoltattak Jászberényben a szolgálatban lévő rendőrök. A ruházat átvizsgáláskor két férfinél is kábítószert találtak, emiatt őket a Készenléti Rendőrség és a kapitányság közrendvédelmi járőrei előállították, majd a bűnügyes kollégák megkezdték a kihallgatásukat.

A gyanúsítottak elmondásait a rendőrök összegezték és rövid időn belül elfogták azt a jászberényi, 34 éves férfit is, akitől a kábítószereket vásárolták. A férfinél tartott házkutatás során lefoglaltak néhány kábítószergyanús anyagot, anyagmaradványt is. A férfi őrizetbe került, a másik öt személy ellen pedig eljárás indult.

Forrás: SZOLJON

Részleges látogatási tilalom a debreceni kórházban

Részleges látogatási tilalmat rendeltek el a debreceni Kenézy Gyula Kórházban szerdán – tájékoztatott Szentgyörgyi János sajtóreferens.

Közlése szerint a noro- és calicivírusok gyanított halmozódása miatt a kórház pulmonológiai (tüdőgyógyászati) osztályán vezették be a látogatási korlátozást. Az intézkedéssel egy időben az egész kórházban elrendelték a fokozott higiénés kézfertőtlenítést – tette hozzá a sajtóreferens. Mindkét vírus főként hányást, illetve hasmenést okoz.

Forrás: MNO

Fehérgyarmat: 17 éves fiú tört be a templomba

Betörő járt az egyik fehérgyarmati templomban. A rendőrség a bűncselekmény elkövetésével egy 17 éves szatmárcsekei fiút gyanúsít, aki ellen eljárás indult – közölte Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság helyettes sajtószóvivője szerdán.

A fiú kedd délután tört be a templomba s felfeszített három perselyt, amelyekből összesen hétezer forintot tulajdonított el – mondta a főhadnagy. Hozzátette: az elkövető lopás közben ledöntött a talapzatáról egy szobrot is, amely összetört.

A képzőművészeti alkotásban keletkezett kárt 210 ezer forintra becsülik a szakértők.

Forrás: MNO

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: