Zuschlag 8 és fél évet kapott – megállhat a maffiavád is

8 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte Zuschlag Jánost a Bács-Kiskun Megyei Bíróság. A volt szocialista politikust a többi közt folytatólagos csalás és magánokirat-hamisítás miatt ítélték el. Az ügyész feltehetően súlyosbítást kér.

Zuschlag János volt szocialista politikust első fokon 8 év 6 hónapra ítélték a többi között folytatólagosan elkövetett csalás és magánokirat-hamisítás miatt, valamint 10 évre eltiltották a közügyektől. Zuschlag személyi titkára, a másodrendű vádlott Lados István 2 évet, a volt szocialista Katus Ferenc 5 és fél év börtönt kapott. A bíróság a további vádlottakra összesen 33 év 8 hónap börtönt szabott ki, több vádlott esetében vagyonelkobzást is elrendelt.

A negyedrendű vádlott, Őry András nem jelent meg a tárgyaláson, így őt távollétében ítélte el a bíróság. A tizenhatodrendű vádlottat felmentették. Egyik ítélet sem jogerős.

Az ügyész feltehetően súlyosbítást kér majd, hiszen februári vádbeszédében a kiszabható 5 és 20 év közötti büntetés középmértékéhez közeli büntetést kért Zuschlag Jánosra, a kiszabott 8 és fél év azonban ennél jóval enyhébb. A volt szocialista politikusra kiszabott börtönbüntetés tartamába egyébként beleszámít az a 2 és fél év, amit eddig előzetes letartóztatásban töltött.

Megállhat a maffiavád

A bíróság az ítélethirdetés elején még nem említette a cselekmények bűnszervezetben való elkövetésének vádját, de feltételezhető, hogy a későbbiekben még elhangzik: bűnszervezetben követte el a cselekményeket Zuschlag, ezt a hírTV kérdésére Lados István ügyvédje sem zárta ki.

A hírTV helyszíni értesülése szerint egyébként azért „csak” 8 és fél évet kapott Zuschlag, mert a pénzt időközben visszafizette. Az ítélethirdetésen az is elhangzott, hogy a nyertes pályázatok fércmunkák voltak, a pénzek pedig privát számlákon landoltak, valamint hogy Ladosnak már 2003-ban tudnia kellett a szabálytalanságokról. Az indoklást még délután is folytatják Kecskeméten a megyei bíróságon, ezután kapnak szót a vádlottak jogi képviselői.

Forrás: Hír Tv


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: