Rövid hírek, 2010. április 6.

Húsvéti tömegverekedés Szolnokon és Kőteleken

Húsvét hétfő délutánján tömegverekedéshez hívták a rendőröket Szolnokon az Üteg útra – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Az egyik családhoz vidéki rokonok érkeztek. Italozást követően átsétáltak egy pár házzal arrébb, ahol később szóváltás majd dulakodás, verekedés alakult ki. Időközben értesítették a rendőrséget és a mentőket is. Az egyik sebesült férfit mentővel akarták elszállítani. A mentőautó elindulását azonban egy Suzuki személygépkocsi vezetője meg akarta akadályozni, sőt le akarta szorítani az úttestről. A 23 éves sofőrnek közúti veszélyeztetés bűntette miatt kell majd felelnie. A helyszínre nagyobb rendőri erő érkezett, melybe bevonták a Készenléti Rendőrség egységeit is. Az esetet követően fokozott rendőri jelenlét került elrendelésre, akik azóta is visszatérően ellenőrzik a területet a további konfliktusok megelőzése érdekében.

Hasonlóan a kőtelki esethez, mely ugyanezen a délutánon történt.

Itt két család veszett össze. Előzetes szóváltást követően ugrottak egymásnak a felek. A 44 éves férfi megütötteellenfelét, majd egy késsel támadt a sértettre, akit a másik támadó, egy 22 éves férfi is ütlegelt. Szerencsére könnyű sérüléssel végződött az eset. A verekedőket előállították, a helyszínen tartózkodó családtagokat meghallgatták. Itt is fokozott rendőri jelenlét került elrendelésre.

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Részeg biciklis a szegedi autópályán

Erősen ittas kerékpárost kísértek le a rendőrök az M43-as autópályáról húsvéthétfőn – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A férfi locsolkodásból tartott hazafelé, de – állítása szerint – eltévedt.

Szenti Szabolcs közlése szerint az autópályán haladó biciklisre késő délután a közlekedők mellett a rendőrök is felfigyeltek. Mikor ellenőrizték és megszondáztatták, kiderült, hogy “nagy mértékben” ittas, azaz a szonda 0,9 ezreléket mutatott. Ellene szabálysértési eljárás indult, s akár százezer forintos bírságra is számíthat – mondta a sajtószóvivő.

A megyében végrehajtott fokozott ellenőrzés során a rendőrök hétfő éjfélig hetven ittasan közlekedőt szűrtek ki a forgalomból. Csongrád megyében április 3-a és 5-e között 2842 esetben fújattak szondát a rendőrök. Az ittasságon kapottak közöl tizenketten személygépkocsit, hárman motort vezettek, egy sofőr teherautó volánja mögött ült, míg a többiek kerékpárral közlekedtek. Négy autóssal szemben büntetőeljárás indult.

Forrás: FN

Lebontják az elhagyott stégeket

Május közepén megkezdődik az elhagyott, vagy bérleti szerződéssel nem rendelkező horgászállások bontása egy tiszai és egy Körös holtágon Jász-Nagykun-Szolnok megyében – közölte kedden a Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Köti-kövízig) PR munkatársa.

Mint azt Szécsi Kata elmondta, a szolnoki alcsiszigeti Holt-Tiszán, valamint a Mezőtúr közelében fekvő harangzugi Holt-Körösön még 2009-ben kezdődött a stégek felmérése és a bérleti szerződések megkötése. A Köti-kövízig a napokban felhívással fordult a bérleti szerződéssel még nem rendelkező stégtulajdonosokhoz, hogy amennyiben vízi építményüket fenn kívánják tartani, úgy május 1-jéig rendezzék adminisztratív kötelezettségüket. Május 15. után az igazgatóság megkezdi az illegális, illetve veszélyes műszaki állapotú, esetleg elhagyott állások lebontását. Mindkét vízterületen a szemmel láthatóan elhagyatott, romos stégek felszámolásával kezdik majd el a bontási munkálatokat, melyek ideje alatt az addig még késlekedő tulajdonosok is pótolhatják adminisztratív mulasztásukat. Az alcsi holtágon jelenleg mintegy ezer, míg a harangzugin körülbelül 170 stég van.

Forrás: MNO

Kétórás várakozás Röszkénél

A munkahelyükre visszatérőben lévő szerb vendégmunkások miatt kedden ismét kétórás várakozás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelő belépő oldalán – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs közlése szerint a gyorsabb átlépés érdekében a szerb és a magyar állampolgároknak érdemes a délután négy óráig nyitva tartó tiszaszigeti átkelő felé kerülni, illetve egész nap használható a tompai határátkelő is.

Forrás: MNO

Jakabszállás: nem tudni, mennyi pénzt vitt el a rabló

Fegyvernek látszó tárggyal rabolt pénzt egy férfi kedden Jakabszálláson egy takarékszövetkezetből – közölte a rendőrség az MTI-vel.

A férfi sapkát húzott a fejére, mielőtt belépett a bankfiókba, majd az alkalmazottaktól pénzt követelt – mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra közlése szerint a helyszínelés még tart a bankfiókban, egyelőre nem tudni, mennyi pénzt vitt el a rabló. A sajtószóvivő beszámolt arról, hogy a rablást kamera rögzítette, s egy ügyfél is volt a takarékszövetkezet helyiségében.

Forrás: MNO

Kocsmai balhék Békéscsabán

Április 2-án és 4-én is békéscsabai szórakozóhelyekre riasztották a rendőröket. Előbbi esetben a kocsmárost ütötte meg egy vendég, míg utóbbiban egy nőt vertek meg a mosdóban.

Büntetőeljárás indult egy békéscsabai lakos ellen, aki április 2-án éjjel az egyik békéscsabai italmérőhelyen megütötte a kocsma tulajdonosát, majd a pultot megrongálta. Az elkövető mintegy 10 ezer forint kárt okozott. A rendőrök a bejelentés után rövid időn belül a helyszínre vonultak és elfogták az elkövetőt, majd előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra. A férfit garázdaság miatt hallgatták ki a nyomozók – tájékoztatta a Békés Megyei Hírlapot a rendőrség.

Eljárás indult két ismeretlen nő ellen is, akik április 4-én 0 óra 50 perckor Békéscsaba egyik szórakozóhelyének mosdójában tettleg bántalmaztak egy nőt, akinek a verés következtében könnyű sérülései keletkeztek.

Forrás: BEOL

Kattints a képre!

Kattints a képre!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: