7.8-as erősségű földrengés Szumátra körzetében

A Richter-skálán mérve 7,8-as fokozatú földrengés rázta meg az Indonéziához tartózó Szumátra szigetét szerda reggel – jelentette az amerikai földtani intézet (USGS).

Az érintett térségek hatósági továbbra sem tudnak áldozatokról, illetve anyagi károkról. A Szumátra északnyugati részében lévő Aceh tartomány kormányzója a Metro TV-vel közölte: kiment a tengerpartra, és azt látta, hogy azok az emberek, akik ijedtükben a szárazföld belseje felé menekültek, már vissza is tértek otthonukba. Egy rendőrparancsnok azt mondta: beosztottai nem tapasztaltak semmi rendkívülit.

A nemzeti katasztrófavédelmi központ arról számolt be, hogy Sinabang kórházában 12 sérültet ápolnak, akik közül négynek állapota súlyos. Kidőlő villanyoszlopok, lezuhanó tetőcserepek és betört ablakok üvegszilánkjai okoztak nekik sérüléseket. A központ beszámolója szerint Szumátra északi részén a kisebb trafóállomások 80 százalékát megrongálta a földrengés.

A rengés fészke Sibolga városától 204 kilométerre nyugat-északnyugatra, 46 kilométeres mélységben volt. A földmozgást a helybeliek szerint három utórengés követte.

Forrás: HVG

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: