Kiskunhalas: erőszakoskodással gyanúsítanak két ápolót

Bántalmazás gyanújával őrizetbe vették annak a kiskunhalasi pszichiátrtiai otthonnak két ápolóját, amelyről még februárban jelentek meg olyan állítások, hogy több beteggel erőszakoskodtak. A februári vádak után indult minisztériumi vizsgálat még mindent rendben talált.

Őrizetbe vették a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának két ápolóját hétfő délután – közölte Téglás Péter, a kiskunhalasi ügyészség vezetője kedden az MTI-vel. Hozzátette: javasolni fogják, hogy a bíróság helyezze a gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba.

A gyanú szerint az egyik férfi szemérem elleni erőszakot követett el egy gondozás alatt álló személlyel szemben. A másik férfit azzal gyanúsítják, hogy a testi sértés minősített esetét követte el, különös kegyetlenséggel, egy akaratnyilvánításra képtelen ember sérelmére – mondta az ügyész.

Téglás szerint a nyomozóhatóság őrizetet rendelt el, ami 72 óráig tart, ez időn belül indítványozni fogja a nyomozási bírónak a letartóztatások elrendelését. Az ügyben feljelentés után indult nyomozás, ennek eddigi adatai szerint megalapozott a gyanú, hogy az őrizetbe vett ápolók a terhükre rótt bűncselekményeket elkövették – tette hozzá az ügyész.

Az egyik kereskedelmi televízió számolt be korábban arról, hogy a kiskunhalasi intézményben súlyosan bántalmaztak és szexuálisan kihasználtak betegeket. Az ügyet még februárban robbantotta ki az otthon egyik dolgozója és egy ápolónő, akit nem sokkal korábban bocsátottak el.

Forrás: Origó

Kattints a képre!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: