Kiskunhalasi fogyatékosok: “Akkor kaptak cigarettát, ha szájjal elégítették ki egymást”

A kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthona körüli botrányt még februárban az otthon két ápolónője robbantotta ki, akik arról számoltak be: a személyzet egyes tagjai az ápoltakat súlyosan bántalmazták, illetve szexuális együttlétre kényszerítették, az ápolók szórakoztatására.

“Nagyon komolyan mondom, hogy olyan volt az egész, mint Auschwitzban” – jelentette ki Éva, az egyik ápolónő a Blikkben, aki kirobbantotta az ügyet. “Volt 5-6 ember, akik folyamatosan molesztálták a betegeket. Rengetegszer nem kaptak enni, vagy éppen inni. Napi rendszerességgel fordult elő, hogy az ápolt csak akkor kapta meg az egyébként neki járó cigarettát, ha nyilvánosan, szájjal kielégítette a betegtársát.”

“Szabályosan szexuális show-műsort csináltak azok az emberek – fakadt ki Judit, a másik ápolónő, aki feljelentést tett. Megállás nélkül arra biztatták a betegeket, hogy egymással szexeljenek, de a társaik előtt. Sokszor olyan kegyetlenül megverték a betegeket, hogy azok alig bírtak lábra állni” – sorolta az ápolónő.

A két ápolónő akkor fordult az ügyészséghez, amikor nem sikerült megfékezni a borzalmat, ahol a nyomozás olyan stádiumba jutott, hogy elrendelték a két gyanúsított előzetes letartóztatását.

Mi a véleménye a hasonló esetek belső vizsgálatáról az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány vezetőjének? A Blikk oldalán elolvashatja!

Forrás: Hírszerző

Kattints a képre!

Kattints a képre!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: