Este héttől légtérzár Magyarország felett?

Nem jelent közvetlen veszélyt az egészségre az izlandi vulkán kitörése után keletkezett hamufelhő, de még legalább 24 órán át biztosan zavarokat okoz az európai légi közlekedésben. Kora este Magyarország felett is elrendelhetik a légtérzárat.

Az európai légi közlekedés biztonságáért felelős szervezet közlése szerint várhatóan 17 ezer járatot kell törölni pénteken. A rendkívüli helyzet több százezer embert érint. Pénteken teljes légtérzárat vezetett be Litvánia, Lettország, Észtország és Csehország. Korábban pedig Nagy-Britannia, Írország, Norvégia, Dánia, Svédország, Finnország, Belgium és Hollandia. Franciaországban és Lengyelországban pedig az ország északi részére nem engednek be repülőgépeket.

Várhatóan kora este Magyarország felett is elrendelik a légtérzárat. A Nemzeti Közlekedési Hatóság a meteorológiai szolgálat jelentése alapján dönt arról, hogy teljes vagy részleges zárást rendel-e el, de az ország méretéből adódóan teljes légtérzárra lehet számítani. Polcz Kornélia szóvivő a Független Hírügynökségnek azt mondta: a lezárás este hét óra körül várható. Elrendelésétől kezdve egyetlen gép sem lehet a levegőben, ez alól még a légi mentők sem kivételek.

Forrás: Hír Tv

Kertszobrászat 2010

Kertszobrászat 2010

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: