Az izlandi hamufelhő miatt 150 MALÉV-járatot töröltek

Csütörtök estétől a Malév 150 járatát törölte és közel 25 ezer utasát nem tudta elszállítani, ami járatonként több millió forint bevételkiesést jelenthet a légitársaságnak – mondta el Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője hétfő reggel.

Szabó Aliz, a Nemzeti Közlekedési Hatóság légügyi igazgatóságának szóvivője arról tájékoztatta hétfő reggel az MTI-t, hogy a légtérzár feloldásának lehetőségéről folyamatosan tárgyalnak az Országos Meteorológiai Szolgálattal, de jelenleg úgy néz ki, hogy délig nem nyitják meg a magyar légteret.

A Malév földön maradt utasai döntő többségének van foglalása a törölt járat helyett másik járatra – tájékoztatott Hegedűs Ádám. A légtérzárlat feloldása után a Malév az eredeti menetrendnek megfelelően indítja járatait, amelyek minden bizonnyal tele lesznek.

A MÁV-Start szóvivője elmondta, hogy hétfőn is megerősítik a nemzetközi pénztárakat, több munkatárs dolgozik. A MÁV Direkt ügyfélszolgálaton is többen várják a hívásokat. A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint az izlandi vulkánkitörés miatti európai légiforgalmi korlátozás rendkívüli utazási igényeket generált a Volánbusz/Eurolines nemzetközi autóbuszjáratok iránt is.

A Volánbusz Zrt. hangsúlyozta: a légiforgalmi közlekedés normalizálódásáig továbbra is fenntartja rendkívüli intézkedéseit, azaz többletszemélyzettel, meghosszabbított nyitva tartással üzemelteti a Budapest-Népliget autóbuszállomás nemzetközi pénztárát.

Kovács Miklós, az Orangeways vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a hét végén megduplázták Amszterdamba, illetve a Prágán keresztül Németországba közlekedő járataikat. Amszterdamba egy helyett két autóbuszt, a Prága–Németország útvonalon három járat helyett napi hatot közlekedtettek. Vasárnap új járatot indítottak Budapest és Párizs között. Járataik teljes kihasználtsággal közlekedtek oda-vissza egyaránt.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.mno.hu/portal/708097

Kertszobrászat 2010

Kertszobrászat 2010

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: