Az Eurocontrol szerint helyreállt az európai légiközlekedés – újabb reptérbezárások Izlandon

Az Eurocontrol ma bejelentette, hogy Európa légiforgalma visszatért a normális szintre, ma 29 ezer járat indulhat a kontinens reptereiről. Siim Kallas, az Európai Unió közlekedési biztosa a bejelentés kapcsán hangsúlyozta, hogy egységes európai légtérellenőrzésre lenne szükség. A biztos a BBC szerint úgy vélte, hogy a töredezett európai szabályozás nehezítette a vulkán-helyzet kezelését.

Az izlandi Eyjafjallajokull vulkán mostanra kevesebb hamut bocsát ki és a felhőt jelenleg Izland felé fújja vissza a szél. Így Európában – Észak-Skócia kivételével – teljes kapacitással üzemelhetnek a repterek.

Forrás: VGO

Pénteken lezárták az Izland nyugati és déli részén lévő repülőtereket először azóta, hogy az Eyjafjöll vulkán kitörés nyomán hamufelhő keletkezett.

Az intézkedés érinti a főváros, Reykjavik keflaviki nemzetközi repülőterét is. A hamufelhő eddig kelet-délkelet felé sodródott, de a megváltozott széljárás miatt elérte a szigetország délnyugati csücskében lévő Reykjavikot is.

Az intézkedés helyi idő szerint legalább délig (közép-európai idő szerint délután 2 óráig), de valószínűleg még tovább lesz érvényben – közölték a repülőtéri hatóságok.

Forrás: Mediatica.ro

Kertszobrászat 2010

Kertszobrászat 2010

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: