Csabai kábszer-balhé: rendőr vezette a heroinisták kocsiját

Dr. Hajdú Antal ezredes, Békéscsaba rendőrkapitánya a Beol érdeklődésére elmondta, lakossági bejelentést kaptak pénteken délután, hogy egy gyanús, arrafelé nem ismert személyautó parkolt le, és a benne ülők gyanúsan viselkednek. A békéscsabai kapitányságon gyakorlaton lévő újonc rendőrök kisbusszal, kék gyakorlóruhában érkeztek a helyszínre, ezért nézhették őket egyesek kommandósoknak. Kábítószer-fogyasztás előkészületén érték a triót, fehér port, kanalat, fecskendőt is lefoglaltak.

A három békéscsabai embert előállították, náluk gyorstesztet végeztek. Ennek alapján két férfi szervezetében kimutatták a drogot, ők drogosként ismertek a rendőrség előtt. A harmadiknál, a békéscsabai állandó lakhellyel rendelkező, de budapesti székhelyű egységnél dolgozó rendőrjárőrnél nem. (A Beol információi szerint a tiszthelyettes az autópálya-rendőrségnél dolgozik járőrként.)

A rendőrség az ügyészségi nyomozóhivatallal is konzultált, az érintett zsarut egyelőre tanúként hallgatták ki az ügyben. A két civilnél további vér- és vizeletvizsgálatot végeztek el. Ők elmondták, korábban fogyasztottak anyagot, ez nem ürült még ki a szervezetükből. Ellenük kábítószerrel való visszaélés miatt indítottak eljárást.

Dr. Hajdú Antal kérdésükre elmondta: rendőr ilyen szituációba nem kerülhet, de hogy ennek milyen etikai, fegyelmi, esetleg katonai bűncselekményi következményei lesznek, azt az eljárás állapítja majd meg. Természetesen felmerült, hogy miért a mezőmegyeri dűlőúton akartak drogot fogyasztani a tetten ért férfiak. Információink szerint azzal hozakodtak elő, hogy igazából tojásért mentek egy tanyába, és útközben döntöttek úgy, megállnak drogozni. Úgy tudjuk, az autót a rendőr vezette, és arra hivatkozott, nem tudta, miért kellett menet közben megállnia.

Forrás: BEOL


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: