Rövid hírek, 2010. április 28.

Felfüggesztették egy Békés megyei jobbikos jelölt mentelmi jogát

A választások hivatalos kihirdetéséig minden képviselőjelöltet mentelmi jog illet meg. A Jobbik Békés megyei területi listáján indított László Attila ezen jogát a battonyai bíróság kérésére felfüggesztették.

László Attila mentelmi jogának felfüggesztését a Battonyai Városi Bíróság kérte az OVB-től, mert ellene feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel miatt szabálysértési eljárás van folyamatban – tudta meg az MTI.

A távirati iroda megtudta, az OVB úgy foglalt állást, hogy László Attila mentelmi jogát felfüggeszti, mivel a szabálysértési eljárás tárgyát képező cselekményre az országgyűlési képviselők 2010. évi választását megelőzően került sor és a szabálysértési eljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.

Forrás: BEOL

Brutális rablótámadás Mezőberényben

Brutális rablótámadás történt vasárnap éjjel Mezőberényben. A 77 éves áldozatot otthonában támadta meg három csuklyás férfi. Pokrocot terítettek rá, majd kis híján agyonverték, a pénzét pedig elvitték.

A Békés Rendőrkapitányságra hétfőn reggel érkezett bejelentés, hogy a Mezőberény egyik külterületén élő 77 éves férfit előző éjjel kirabolták. Mind kiderült, az áldozathoz három csuklyás férfi ment be. Konyhája padlójára lökték és egy pokrócot dobtak rá, majd súlyosan bántalmazták. A brutális látogatók ezután végig kutatták a házat, majd az ott talált pénzt magukhoz vették, s elmenekültek.

A sértett bordája eltört, tüdeje megrepedt, légmellet kapott, súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A rendőrség elfogta a tetteseket. Az egyik gyanúsítottat hazugságvizsgáló készülék segítségével bírták vallomásra. Az elkövetők: három testvér, egy 27 és egy 26 éves mezőberényi férfi, és 17 éves öccsük.

Forrás: BEOL

Az évtized ékszerhamisítása Debrecenben

Országos viszonylatban is rendhagyó hamisító bandát lepleztek le a hajdú-bihari rendőrök. A bűnelkövetők legalább 2006. eleje óta gyártottak és adtak el fehér- és sárgaaranynak kinéző ékszereket magyarországi zálogházaknak. A hamisítványokkal sikerült megtéveszteni a kevésbé rutinos becsüsöket és a zálogházak révén minden bizonnyal sokaknál vannak most olyan gyűrűk, kar- és nyakláncok, amelyekről csak hiszik, hogy igaziak…

A teljes cikk – videóval – itt olvasható: http://www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/cikk/az-evtized-ekszerhamisitasa-lehet/cn/news-20100427-12051224

Balla-gyilkosság: hamarosan elsőfokú ítélet várható

Szerda délelőtt folytatódik a Balla-gyilkosság tárgyalása a megyei bíróságon. A büntetőeljárás az elsőfokú ítélet kimondásához közeleg, a határozat azonban ma még nem várható.

A 2007. április 6-án éjjel elkövetett emberöléssel Balla Irma fiát, S. Sándort vádolják. Ő mindvégig következetesen tagadta ezt, és jelenleg szabadlábon védekezhet.

Forrás: HAON

Jász-Nagykunvan mindent lopnak

Zagyvarékas:
Hétfőre virradóra járt a tolvaj a kertes ház nyitott melléképületében, ahonnan egy kerékpárt, egy hegesztőtrafót egy régi vasbakot vitt el és még a tyúkólat is kifosztotta.

Szolnok:
Az egyik nagyáruházból próbált meg a két férfi több tízezer forint értékű élelmiszert elvinni, de a biztonsági szolgálat feltartóztatta őket.

Jászberény:
A 20 éves lány és a 16 éves fiú édességet és ruhákat akartak az egyik nagyáruházból fizetés nélkül kivinni, de a biztonsági szolgálat emberei tetten érték őket, így a lopási kár megtérült.

Jásztelek:
A Beloianisz úti tűzcsap öntvény fedelét lopták el ismeretlenek, melyet a bejelentő hétfő este vett észre.

Kenderes:
A ház nyitott alsóépületéből könnyedén lopta el a tolvaj a Honda fűnyírót, egy kerékpárt, két flexet, csavarhúzót és egy számzáras lezárót, amit aztán az utcán hátrahagyott. A városőrök találták meg az elvitt portékákat, így a lopással okozott kár teljes egészében megtérült.

Mezőtúr:
Az egyik telekről egy vaspolcot vittek el a tolvajok, melyet később szétvágva megtaláltak az egyik ház portáján egy lovaskocsira felrakodva. Gyorsan kiderült, hogy két fiatalkorú és egy felnőtt társuk követte el a lopást, akik el is ismerték tettüket.

Forrás: SZOLJON

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: