Rövid hírek, 2010. április 30

Frontális ütközés Békésnél: hat sérült

Egy Opel és egy BMW ütközött. Az ütközés erősségére jellemző, hogy mindkét gépkocsi totálkárossá vált, az Opel – melyben öten ültek – egyik ajtaja leszakadt, majd jó néhány méterre repült az autótól.

Úgy tudjuk, hogy a BMW-t egy harminckét éves békési férfi, míg az Opelt egy 19 éves fiatalember vezette. Információink szerint az Opelben elsősorban fiatalok ültek. A baleset akkor következett be, amikor az Opel megpróbálta kikerülni az út mentén álló útkarbantartó gépkocsit, ám csak későn észlelte, hogy szemből egy BMW érkezik a saját sávjában. Négyen könnyebben, ketten súlyosan sérültek a balesetben. A súlyos sérülteket mentőhelikopterrel szállították a békéscsabai kórházba.

Az utat a mentés és a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták.

Forrás: BEOL


Végegyháza: Mumifikálódott holttest a konyhában

Mumifikálódott holttestre bukkant egy férfi csütörtökön délután Végegyházán. Magyar József két napja szabadult négy éves börtönbüntetése után. Egykori szállásadójához ment a ruháiért. Ahogy az ajtót résnyire kinyitotta, egy valószínűleg évekkel ezelőtt elhunyt ember földi maradványai tárultak elé.

A holtestet a rendőrség este szállíttatta el. Albert Istvántól, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk, az elsődleges szemle alapján idegenkezűségre utaló jelet nem találtak. Az ügyet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják. Szakértő feladata a holttest kilétének megállapítása.

Forrás: BEOL

A csabai vonat autóval ütközött

Személyautóval ütközött az Újszegedről Békéscsabára tartó vonat csütörtök délután Apátfalvánál – számolt be a balesetről a Délmagyar.

A cikk szerint egy Volkswagen típusú személygépkocsi érkezett Apátfalva felől a település lámpa és sorompó nélküli vasúti átjáróhoz csütörtök kora délután. A jármű sofőrje a vonat légkürtjére figyelt fel, de hiába fékezett, rácsúszott a sínre, ahol összeütközött az Újszegedről Békéscsabára tartó személyvonattal.

A szerelvény csaknem 100 méteren keresztül tolta maga előtt az autót. A személygépkocsiban egy makói és egy apátfalvi férfi ült, őket a tűzoltók szabadították ki a roncsból. Mindkettőjüket súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel szállították a szegedi traumatológiára.

A vonaton nem sérült meg senki – tájékoztatta a delmegyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Forrás: BEOL

Rendőrnő balesete – állítólag ittasan vezetett

Több forrásból úgy értesült a BEOL, a rendőrnő ittas volt, amikor az autójával egy fának ütközött hajnalban. Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a baleset tényét megerősítette, az ittasságot azonban nem.

Annyit közölt, a baleset körülményeit a rendőrség, mivel munkatársukról van szó, szakértők bevonásával vizsgálja. A sajtószóvivőtől úgy tudjuk, a rendőrnő nyolc napon belüli, könnyebb sérüléseket szenvedett.

Forrás: BEOL

Kirúgták az ittasan balesetező rendőrnőt

Megszüntették annak a rendőrnőnek a munkaviszonyát, aki a napokban ittasan hajtott fának autójával Telekgerendás és Csorvás között.

„Az április 28-án 0 óra 20 perckor, Telekgerendás és Csorvás között történt közlekedési balesettel kapcsolatban a baleset körülményeit és az igazságügyi szakértői vizsgálat eredményeként megállapított alkoholos befolyásoltságot figyelembe véve a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a mai napon a járművet vezető rendőr munkaviszonyát megszüntette” – tájékoztatta a BEOL-t pénteken a rendőrség.

Forrás: BEOL

Békéscsaba: lovaskocsival ütközött egy személyvonat

Személyvonat és lovaskocsi ütközött péntek délután a Lencsési lakótelep közelében.

Délután 2 óra körül Békéscsabán, a 4-es honvéd utca folytatásában található vasúti átkelőben történt baleset. A Békéscsaba és Vésztő között közlekedő személyvonat elé hajtott egy lovaskocsi, mely a város felől közelítette meg a síneket.

Az egyik közeli tanyán élő 72 éves férfi az általa hajtott egyesfogattal hazafelé tartott. Az Ostoros utca végéről kanyarodott a sínekre, ekkor ütközött a vonattal. Úgy tudjuk az idős embernek a karja törött el a balesetben.

Pengő Erzsébet, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kérdésünkre elmondta, a baleset során a fogat hajtója nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett. Úgy tudjuk a ló sérülés nélkül megúszta az esetet, a kocsi viszont darabokra tört.

Forrás: BEOL

Csalók szednek pénzt a Vízművek nevében

Szélhámosok szednek pénzt a Vízművek nevében Békéscsabán – tájékoztatta a BEOL-tt a társaság szóvivője.

– A Békés Megyei Vízművek Zrt. működési területéről, elsősorban Békéscsabáról olyan fogyasztói jelzéseket kaptunk, miszerint magukat vízműveseknek kiadó személyek csatornaellenőrzés, szennyvíz-mintavétel ürügyével különböző összegeket csalnak ki a fogyasztóktól – nyilatkozta lapunknak Krisztován Anna, akinek információi szerint családi házakhoz és kisvállalkozásokhoz csengettek be ezzel az ürüggyel, Sőt volt, ahol  vélt szabálytalanságok elfedéséhez ajánlották fel segítségüket pénzért cserében.

A szolgáltató cég felhívja a figyelmet, hogy semmikép ne higgyenek a magukat nem igazoló szélhámosoknak. A Békés Megyei Vízművek Zrt. munkatársai fényképpel ellátott vízműves igazolvánnyal rendelkeznek, és a helyszínen nem fogadnak el pénzt semmilyen elvégzett beavatkozásért (akár ellenőrzésről, akár hibajavításról legyen is szó).

Forrás: BEOL

Elloptak 400 méter vasúti kábelt – kék hírek Bács-Kiskunból

Felsőlajost Táborfalvával összekötő vasúti pályaszakaszán fémtolvajok jártak. 400 méter hosszúságú vasúti légkábel vágtak le és loptak el a tettesek csütörtök hajnalban. A MÁV-nak okozott kár 400 ezer forint – tudtuk meg Nyíkos Tamástól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Lajosmizsén csütörtök délután egy Pesti utcai családi házba törtek be. Egy laptopot, egy nyomtatót, fényképezőgépet, egy gázpisztolyt valamint több mobiltelefont és különböző arany ékszereket zsákmányoltak a tolvajok, akik elvitték a házhoz tartozó garázsból egy kerti medencetisztító berendezést, több doboz járólapot, szárítógépet és egy gyerek quadot is. A bűncselekménnyel okozott kár 1,25 millió forint.

Uzódon arany ékszereket, valamint 740 ezer forint készpénzt vitt el a tolvaj szerda délután egy családi házból. A kár 900 ezer forint.

Határrendészeti események

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség járőrei, a határ közelében, hőkamera segítségével fogtak el egy koszovói, egy szomáliai, egy afgán, egy szudáni és egy palesztin állampolgárt, akik okmányok nélkül, illegálisan léptek országunk területére.

Forrás: BAONReklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: