Rövid hírek, 2010. május 7.

Békés megye: megkezdődött a viharkárok helyreállítása

Nyolc településről több mint ötven viharkárt jeleztek. Békésen az átmeneti szálló tetejét törte össze a jég, az orkánerejű szél egy fóliakertészetet tett tönkre. Újkígyóson 13 ház tetejét bontotta meg a vihar. A kígyósiak összefogásával a szélbontotta tetőket éjszakára mindenhol sikerül megjavítani. A vihar sok helyen megdöntötte az árpát, de ez szakértők szerint nem okoz nagy terméskiesést.

Forrás: BEOL


Frontális karambol a 441-es úton

Pénteken este frontálisan ütközött egy Mitsubishi Galant és egy Seat Toledo a 441-es úton, nem messze Katonateleptől. A balesetben hárman megsérültek.

A Mitsubishi Katonatelep felé haladt, amikor – a szemtanúk elmondása szerint – kitört a bal első kereke. Ezért tért át a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan ütközött egy Seat Toledóval, amit a jobb oldali árokba lökött.

A Mitsubishiben két férfi utazott, mindketten könnyebben sérültek a balesetben, a Seat sofőrjét viszont életveszélyes sérülésekkel szállították a kecskeméti kórházba a mentők.

A helyszínelés idejére az utat mindkét irányban lezárták.

Forrás: BAON

Nem méreg, nyugtató volt az ápolónők kávéjában

Megkapta a kiskunfélegyházi rendőrség annak a szakértői vizsgálatnak az eredményét, amiben arra kerestek választ, hogy a helyi kórházban, néhány héttel ezelőtt, két ápolónő miért lett rosszul. Az ápolónők kávét fogyasztottak, és azután érezték magukat rosszul. Felvetődött annak a lehetősége is, hogy esetleg mérget tett valaki az italba, de ezt most az orvosszakértői vizsgálat cáfolta.

A csészékben maradt anyagból megállapították, hogy alparozám került a kávéba, amely több nyugtató alkotórésze. Ez a gyógyszer oldódott fel az italban, ez okozhatta az ápolónők rosszullétét.

Timafalvi László rendőrkapitánytól megtudtuk, hogy a vizsgálatot tovább folytatják. Elképzelésük már van arról ki lehetett a tettes, de ezt csak akkor hozzák nyilvánosságra, mikor már konkrét bizonyítékaik lesznek.

Forrás: BAON

Ötven év a hetényegyházi diszkó támadóinak

Több mint ötven év szabadságvesztést szabott ki a Békés Megyei Bíróság azokra a Bács-Kiskun megyei vádlottakra, akik 2008 októberében Hetényegyházán tömegverekedést provokáltak egy diszkóban.

A vád szerint bosszúvágy hajtotta a bozótvágó késsel, bárddal felfegyverkezett nagycsaládot, korábban ugyanis közülük ketten vitába keveredtek a későbbi sértettekkel. Az ügyészség megállapítása szerint a vádlottak több embert ököllel, késsel, hamutartóval, késsel bántalmaztak. Ütötték, rúgták, taposták, szúrták, vágták őket, közben poharakat, korsókat dobáltak feléjük.

Az I. rendű vádlott a verekedés közben azt kiabálta társainak: „öljétek meg őket”, illetve a megtámadottak felé azt ordította: „most megdöglötök”. Négyen vagy öten az akkor már a bántalmazástól eszméletlen egyik biztonsági őrt a szórakozóhelyről a földön kihúzták a terasz elé, és ott tovább ütlegelték, rugdosták — állapította meg az ügyészség.

Forrás: BEOL

Rendőrkézen a szatymazi gyilkos

A rendőrség pénteken őrizetbe vett egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy április végén megölt egy idős asszonyt a Csongrád megyei Szatymazon. A nőt saját otthonában gyilkolták meg.

A gyilkosság április végén történt a Csongrád megyei Szatymazon. A hozzátartozók jelentették be a rendőrség ügyeletére, hogy az idős nőt holtan találták otthonában. A helyszíni szemle, illetve az elvégzett igazságügyi boncolás megerősítette, hogy a 84 éves asszony bűncselekmény áldozata lett.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint pénteken elfogták a gyilkosság gyanúsítottját, egy 40 éves szatymazi férfit. Az ügy részleteiről a napokban, sajtótájékoztatón számol be a rendőrség.

Forrás: VELVET

Kertszobrászat 2010

Kertszobrászat 2010

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: