Fogyasztói csoportok: megszüntetné őket a GVH

Gátat vetne a fogyasztói csoportok szervezésével foglalkozó vállalkozások ténykedésének a Gazdasági Versenyhivatal. Békéscsabai olvasónknak 16 ezer 500 forintja bánta, hogy bedőlt a csalfa hirdetésnek.

A gazdasági válság hatásait kihasználva a könnyű pénz ígéretével csábítják az egyébként is kiszolgáltatott helyzetben lévőket a fogyasztói csoportokat szervező vállalkozások. A gyorshitelek ajánlataihoz hasonlóan ezekben az esetekben is a legtöbbször csak túl későn szembesül az ügyfél azzal, hogy akár több évig fizethet anélkül, hogy pénzt látna a dologból.

„Hitel mindenkinek számlák, folyószámlák nélkül” — ennek a hirdetésnek dőlt be békéscsabai panaszosunk, akinek sürgősen pénzre volt szüksége. Mint elmondta: egyértelműen hitelként ajánlották neki a lehetőséget, csak azután derült ki, hogy fogyasztói csoportról van szó, hogy kifizette a 16 500 forintos regisztrációs díjat. A nő feljelentést tett a rendőrségen, egyelőre vizsgálják, történt-e bűncselekmény.

Ezekben a csoportokban a belépők havonta meghatározott törlesztőrészletet fizetnek, az ennek fejében igényelt összeghez azonban nem jutnak hozzá automatikusan. Azt, hogy ki, mikor kapja meg a futamidő során az igényelt összeget, különböző módon — sorsolással, licittel, közgyűlésen — döntik el. Így az is előfordulhat, hogy egy tizenöt éves futamidővel szervezett fogyasztói csoport tagja, miközben végig fizet, csak a legvégén jut pénzhez. Erről azonban általában mélyen hallgatnak a szervezők.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.beol.hu/bekes/gazdasag/fogyasztoi-csoportok-lesz-hitel-de-ki-tudja-mikor-303933


Reklámok

One Response to Fogyasztói csoportok: megszüntetné őket a GVH

  1. nagyon érdekes….rossz látni és hallani, hogy ilyenek vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: