Jön a hidegfront – extrém időjárás szombaton, koratavaszi idő a héten!

Szombaton időjárásunkban gyökeres változás áll be, mediterrán ciklon éri el hazánkat. Dél, délnyugat felől országszerte számíthatunk esőre, záporra, délen és délkeleten szórványosanzivatarokra is, eleinte északkeleten lehet némi napsütés. Jelentős – 30 mm-t meghaladó – csapadék lehullására van kilátás éjfélig a középső és dunántúli megyékben. A ciklon érkeztével északira, északkeletire fordul a szél és kelet kivételével megerősödik, estétől a Nyugat-Dunántúlonviharossá fokozódik. A hőmérséklet a hajnali 7, 13 °C-ról, délutánra a Dunántúlon legfeljebb 15 °C-ig, keleten még 20 °C köré melegszik.

Vasárnap előreláthatólag folytatódik kiadós esőzés, a Dunántúlon a folyóinkon árhullám alakulhat ki illetve nagyobb területen valószínű a belvíz megjelenése. A Dunántúlonviharos erejű lesz az északnyugati szél.

A jövő hét első felében folytatódik a hűvös, szeles időjárás többfelé esővel, záporral.Csütörtöktől kezdődik lassú javulás, ekkor néhány fokkal emelkedhet a nappali hőmérséklet, de éjszakánként hidegre számíthatunk.Szombaton időjárásunkban gyökeres változás áll be, mediterrán ciklon éri el hazánkat. Dél, délnyugat felől országszerte számíthatunk esőre, záporra, délen és délkeleten szórványosanzivatarokra is, eleinte északkeleten lehet némi napsütés. Jelentős – 30 mm-t meghaladó – csapadék lehullására van kilátás éjfélig a középső és dunántúli megyékben. A ciklon érkeztével északira, északkeletire fordul a szél és kelet kivételével megerősödik, estétől a Nyugat-Dunántúlonviharossá fokozódik. A hőmérséklet a hajnali 7, 13 °C-ról, délutánra a Dunántúlon legfeljebb 15 °C-ig, keleten még 20 °C köré melegszik.

Vasárnap előreláthatólag folytatódik kiadós esőzés, a Dunántúlon a folyóinkon árhullám alakulhat ki illetve nagyobb területen valószínű a belvíz megjelenése. A Dunántúlonviharos erejű lesz az északnyugati szél.

A jövő hét első felében folytatódik a hűvös, szeles időjárás többfelé esővel, záporral.Csütörtöktől kezdődik lassú javulás, ekkor néhány fokkal emelkedhet a nappali hőmérséklet, de éjszakánként hidegre számíthatunk.

Forrás: http://www.idokep.hu

Az éghajlatváltozás hatásairól lásd a következőt:https://alfoldielet.wordpress.com/klimavaltozas/


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: