Rövid hírek, 2010. május 31.

Kecskemét: halálos késszúrással vetett véget a családi vitának az asszony

Egy 52 éves kecskeméti asszony szombaton egy családi veszekedés hevében ragadott kést, amivel mellkason szúrta 34 éves férjét – tudtuk meg Nyíkos Tamástól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

A megszúrt férfi sérülésébe még a helyszínen belehalt, a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét. Az asszonyt a rendőrök őrizetbe vették.

A gyilkosság a Máriavárosban, az Akácfa utcában történt. Mint az utcában lakóktól megtudtuk: az italozó életmódot folytató házaspár gyakran veszekedett. A szomszédok sokszor hallották, ahogy a férj és feleség hangosan vitatkozik az udvaron, és nemegyszer látták őket ittasan hazatérni. Állítólag a férfi munkanélküli volt, a felesége viszont dolgozott.

A bűncselekmény idején a helyszínen tartózkodott egy 7 éves gyermek – mondta el Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette: az asszony a szúrás után hívta a mentőket, a rendőrséget pedig a mentősök értesítették, hogy egy mellkason szúrt férfit próbálnak újraéleszteni.

Az őrizetbe vett nő végig a helyszínen maradt, és beismerte a bűncselekmény elkövetését – tette hozzá Nyíkos Tamás.

Forrás: BAON


Kiskunhalas: eltűnt egy fiatal nő és 4 hónapos kisbabája

A 24 éves kiskunhalasi Varga Boglárkát és 4 hónapos kislányát keresik a rendőrök. Az asszony május 28-án a délelőtt tűnt el Kiskunhalasról a babával együtt, és azóta telefonon sem lehet elérni. A rendőrök a lakosság segítségét kérik a megtalálásukhoz.

Nyíkos Tamástól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy Varga Boglárka 155-160 cm magas, vékony testalkatú, az eltűnésekor vállig érő vörös színű haja volt. Hasán, bal oldalt egy kék színű virágmintás tetoválás van, melyet nonfiguratív motívum vesz körbe. Ruházata az eltűnéskor: türkizkék felső, fekete színű, hosszú nadrág, fatalpú, zebramintás cipő. Fülében hosszú, ezüst fülbevaló, vállán Nike márkájú fekete válltáska.

A rendőrök kérik mindazok jelentkezését, akik az eltűnt személyekről, azok tartózkodási helyéről, vagy eltűnésük körülményéről információval rendelkezik, illetve akik az anyát és gyermekét május 28-án, pénteken látták, azok jelentkezzenek a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon, vagy hívják a jól ismert 107-es segélyhívószámot.

Forrás: BAON

Ma kiderült, hogy Boglárka önszántából távozott Németországba kislányával. Távozásáról nem értesítette környezetét, ezért jelentették be eltűnését.

Elfogták a fülbevalós rablót

Ahogy arról beszámolt a BAON: a rabló egy 71 éves kecskeméti nőhöz becsöngetve előbb vizet kért, majd megtámadta, és erőszakkal elvette tőle fülbevalóit.

Mint Nyíkos Tamástól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk: a gyanúsított egy 15 éves kecskeméti fiú. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásba helyezését.

Forrás: BAON

Békéscsaba: kommandósok akadályozták meg az öngyilkosságot

– A Békéscsabai Rendőrkapitányság járőrei tegnap 18 óra 30 perc körül Békéscsabán a Tolnai utca mögött lévő aszfaltpályához vonultak egy állampolgári bejelentés alapján, mert a bejelentő elmondása szerint a fia öngyilkossági szándékkal, egy késsel távozott a lakásából – erősítette meg olvasónktól származó értesüléseinket Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A helyszínre vezényelt járőrök hamar megtalálták a bal karján vérző férfit, aki késsel a kezében azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Akció Osztályának munkatársait is a helyszínre riasztották.

– A helyszínen lévő rendőrök közös erővel lebeszélték a férfit arról, hogy további kárt tegyen magában, majd mentőt hívtak hozzá – közölte a sajtóreferens.

A férfit végül további orvosi ellátás céljából kórházba szállították.

Forrás: BEOL

Kómában a balesetet szenvedett szegedi túrázó

Közel hatvan métert gurult egy meredek sziklafalon egy magyarországi túrázó a romániai Retyezát hegységben a vasárnap délután. A több mint 2000 méteres magasságban történt baleset sérültjét túrázó társai szállították a Bucura tó melletti táborhelyre, ahonnan a hegyi mentők és a hegyi csendőrség katonái juttatták hat órás mentőakció nyomán a dévai kórházba – számolt be az esetről az InfoRádió.

A kórház sürgősségi osztályán elmondták, a sebesült egy 35 éves szegedi nő, aki súlyos koponyasérülést és kartörést szenvedett. Másod illetve harmadfokú kómát diagnosztizált nála a sürgősség ügyeletese.

Túlélési esélyeiről nem nyilatkoztak a kórház illetékesei, közölték azonban, hogy a nőt hétfő reggel a temesvári sürgősségi kórházba szállították. A temesvári megyei kórház szóvivője, Liana Dacilescu sem kívánt nyilatkozni a szegedi nő túlélési esélyeiről. Elmondta, hogy a sebesült továbbra is kómában van, lélegeztető gépre van kapcsolva. A szóvivő arról is beszámolt, hogy értesülései szerint a balesetet szenvedett nőt hamarosan Szegedre szállítják.

Forrás: Délmagyar.hu




Hozzászólás