Szentesi buszbaleset: hét halott, 11 sérült

Hét ember meghalt és 11 megsérült, amikor összeütközött egy rendőröket szállító busz egy mikrobusszal szerda délután a 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között – közölte a rendőrség. Nyolc óra után érkezett a hír, hogy találtak egy túlélőt a mikrobuszban. A helyszínről a szentesi kórházba kilenc sérültet szállítottak, közülük két ember sérülése súlyos.

A tűzoltók akkor találtak rá a nyolcadik utasra, amikor szétvágták a felismerhetetlenségig összeroncsolódott járművet. Az ülés alá beszorult ember súlyosan megsérült, a lábszárcsontja tört el.

Pál János a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban elmondta: a rendőrök a borsodi árvízi védekezést követően hazafele tartottak a busszal, amikor frontálisan beléjük rohant egy mikrobusz. A mikrobuszban utazók közül hatan a helyszínen meghaltak, egy embert mentőhelikopter szállított volna kórházba, de a sérült útközben életét vesztette. A buszon utazó 37 rendőr közül tízen sérültek meg, de egyiküknek sem életveszélyes az állapota.

A rendőröket szállító, a Volán társaságtól bérelt autóbusz Kunszentmárton felől érkezett, a másik jármű pedig Szentes felől. A mikrobusz vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, felhajtott az útpadkára, áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ott frontálisan összeütközött az autóbusszal. A mikrobusz az ütközés során a felismerhetetlenségig összetört, majd megpördült az úton. Az autóbusz eleje összeroncsolódott, a jármű mintegy két méterre állt meg egy fától.

A helyszínre két tűzoltóautó érkezett, a szakemberek végzik a mentést. A helyszínen teljes az útzár, a 45-ös útról Szarvas felé terelik el a forgalmat. A rendőröket, akik öt napon át vettek részt az árvízi védekezésben, rendőrségi busz szállította tovább Szegedre. A sérült rendőröket kórházba szállították, a többieket bevitték a hódmezővásárhelyi kapitányságra, ahol pszichológusok foglalkoznak velük. A helyszínről a szentesi kórházba kilenc sérültet szállítottak, közülük két ember sérülése súlyos – mondta Gyenes Ágota, a kórház orvos igazgatója. Tájékoztatása szerint a súlyos sérültek egyike nyílt alkartörést szenvedett, őt Szegedre szállítják tovább műtétre, a másik embernek eltört az orrcsontja, neki nincs szüksége műtétre. A többiek könnyű sérüléseket – zúzódásokat, kisebb vágásokat – szenvedtek, őket ellátták.

Este kilenc után érkezett a hír, hogy megkezdődött a halottszemle a baleset helyszínén. A 45-ös főút lezárása várhatóan este tíz óráig tart, a forgalmat Szarvas felé terelik el.

Forrás: MNO


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: