H1N1-botrány, Diagon-ügy

A Magyar Nemzet írja:

Nem forgalmazható a Diagon Kft. H1N1 vírustesztje – döntött az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal. Az eszközről ugyan hónapok óta tudják az egészségügyi szervezetek és hatóságok, hogy alkalmatlan az újinfluenza-vírus kiszűrésére, a döntés azonban eddig váratott magára.

Folyamatosan nyomon követte az Alföldi Élet az ősz, tél, tavasz folyamán a H1N1-hisztéria terjedését,  a nemzetközi gyógyszerlobbi manipulációit, amelyeknek az volt a céljuk, hogy egy mesterségesen gerjesztett influenzapánikkal sikerüljön a nagy gyógyszergyártóknak ellensúlyozni azt a veszteséget, amelyet az okozott, hogy a madárinfluenza ellen gyártott rengeteg vakcina a nyakukon maradt. A pánikkeltésben vastagon benne volt a WHO is – gondolni való, hogy nem ingyen. Az EU egészségügyi szakértőjét, aki az egészségügyi világszervezet szerepének kivizsgálását követelte ebben a világméretű korrupciós ügyben – állítólag nem ezért – leváltották. A H1N1-játszma Magyarországon is zajlott. Az már akkor kiderült, hogy a Diagon sertésinfluenza-tesztje alkalmatlan a H1N1 vírusfertőzés kimutatására, amikor kormánytámogatással alkalmazni kezdték. Az is nyilvánvaló volt már a kezdeteknél, hogy a magyar állam által megvásárolt védőoltások nagy része a veszélyeshulladék-megsemmisítőben végzi. Az EU impotenciáját mutatja, hogy simán lenyelték a vizsgálat során, hogy a WHO felháborodottan tiltakozott bármiféle gyanúsítás ellen – a gyógyszergyártók pedig – népiesen fogalmazva – röhögtek a markukba. (Lásd: https://alfoldielet.wordpress.com/2010/04/15/h1n1-hiszteria-bejott-az-influenzapanik-a-gyogyszeriparnak/ )

Kíváncsi vagyok, az új magyar egészségügyi kormányzat meddig tud (vagy akar) elmenni a pofátlan gyógyszerlobbisták elleni küzdelemben?

Az Alföldi Élet néhány idevágó cikke:

https://alfoldielet.wordpress.com/2009/12/11/a-spanyolnatha-halalozasi-aranya-szazszorosa-volt-ah1n1-enek/

https://alfoldielet.wordpress.com/2009/12/19/h1n1-ujabb-hamis-tajekoztatas-nem-az-ujinfluenza-okozta-az-esztergomi-csecsemo-halalat/

https://alfoldielet.wordpress.com/2010/01/06/a-gyogyszeripar-hasznat-szolgalta-az-ujinfluenza-elleni-kampany/

https://alfoldielet.wordpress.com/2010/01/24/aljarvany-a-h1n1-meghallgatas-az-europa-tanacsban/

https://alfoldielet.wordpress.com/2010/02/12/ingyen-sem-kell-a-h1n1-oltas/

Földvári György


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: