Rövid hírek, 2010. június 14.

Fa dőlt a sínekre Újszásznál

Fa dőlt a sínekre, és leszakította a felső vezetéket Újszász és Jászboldogháza között – közölte a Mávinform. A Szolnok-Újszász-Hatvan vasútvonal érintett szakaszán vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A közlemény szerint várhatóan délután négy óráig nem járnak a vonatok a két település között.

Forrás: fn.hu

Szolnok: daruval emelték le a benzinkút tartályán fennakadt Suzukit

Üzemanyagkút tároló tartályára hajtott egy Suzuki típusú személyautó Szolnokon hétfőn hajnalban – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Edélyi Tibor, a Szolnoki Tűzoltóság sajtóügyeletese. A 442. számú főútvonal Szolnok-Szandaszőlősről kivezető szakaszán a Suzuki személyautó négy utasával az elsődleges információk szerint a Kölcsey Ferenc útra kanyarodott le, eközben sodródott a kereszteződés közelében lévő üzemanyagkút területére. A jármű egy föld alatti, 20 köbméteres, benzin tárolására használt tartály feltöltő csonkjain fennakadt. A helyszínen szerzett első információk szerint a kocsi utasai közül egy személy szenvedett  könnyebb sérülést. A helyszínre 02 óra 25 perckor riasztott szolnoki tűzoltók daru segítségével emelték le a Suzukit a tartály földből kiálló csővezetékeiről. A tartály illetve szerelvényei szerencsére nem sérültek meg. A rendőrség vizsgálja a baleset okát és pontos körülményeit.

Forrás: Objektív Hírügynökség

Szuronnyal próbálta rendezni a családi vitát

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett a Kecskeméti Rendőrkapitányság egy 38 éves kecskeméti férfit, aki katonai bajonettel hadakozott egy endéglő parkolójában – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Bács-Kiskun Megyei RFK sajtószolgálatától.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi szombaton este Kecskeméten a Dunaföldvári úton lévő vendéglő parkolójában előzetes szóváltás, családi veszekedés során bántalmazta feleségét. A vita hevében kocsijából elővett egy 20 cm pengehosszúságú katonai bajonettet, mellyel egy alkalommal a felesége felé, valamint egy -egy alkalommal a felesége segítségére siető két férfi felé szúrt, de sérülést vele nem okozott. A bántalmazás során a nő nyolc napon belül gyógyuló hámsérüléseket szenvedett, másnak nem esett baja.

Forrás: Objektív Hírügynökség

ÁSZ-elnöknek jelölik Domokos Lászlót

Domokos László fideszes országgyűlési képviselőt, a békési megyegyűlés elnökét jelöli az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének a Fidesz-frakció – jelentette be Lázár János, a képviselőcsoport vezetője hétfőn.

Információnk szerint Erdős Norbert, Békés és térsége képviselője a legesélyesebb arra, hogy ősszel őt indítsa a Fidesz a megyegyűlés elnöki székéért. Erdős Norbert sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesülésünket.

Forrás: BEOL

A 4-es fűútra fújta a szél a benzinkút tejeét – hatalmas vihar az Északkelet-Alföldön

Hatalmas vihar söpört végig a Dél-Nyírségen hétfőn, kora délután. A szél tetőket bontott meg, fákat csavart ki tövestől. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye határán, Újfehértó és Téglás között egy benzinkút tetejét kapta fel a szél, és tette le a 4-es főútra. Ugyanígy reklámtáblákat is arrébb tett.

A tűzoltók már eltávolították az útról az előtetőt és a többi akadályt. Az áramszolgáltatás akadozik, mert több helyen fák dőltek az útra. Szabolcs megyében, Szakolyban, ahol tetőket, tűzfalakat rongált meg a szél, jelenleg szünetel az áramszolgáltatás, mert több helyen a kidőlt fák tartják a vezetékeket. Sok helyen szünetel a telefonszolgáltatás is. Szabolcsban szabadnapos tűzoltókat rendeltek be.

Hajdú-Bihar megyében Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Téglás és Etyek környéke szenvedte el a legnagyobb viharkárokat. Rengeteg ház tetejét vitte le, rongálta meg a viharos szél, fák dőltek az utakra,épületekre. Az egész megyéből érkeztek tűzoltók az érintett településekre, segíteni. Itt is akadozik az áram- és a telefonszolgáltatás.

A 4-es főúton egy álló kamion üres pótkocsiját fordította árokba a nagy szél. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de a mentés idejére torlódásra kell számítani Hajdúhadháznál a hajdúvidi elágazás térségében.

Forrás: Hír Tv


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: