Mezőhegyes: jeges lángos – elsöpörte a lángosfesztivált a vihar

A hatalmas széllel és jégesővel érkező vihar akkor csapott le a városra, amikor éppen egy fesztivált rendeztek. Simonka György (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője a helyszínről elmondta az MTI-nek, hogy ilyen pusztítást még nem látott. Egész utcákon szakította le a szél a tetőket, kidőltek a fák, és a patinás platánokon alig maradt levél.

Pénteken 12 óra körül csapott le a vihar Mezőhegyes térségére, a várost a helyiek beszámolója szerint óriási széllökések és diónyi nagyságú jég kíséretében érte el az ítéletidő. Többen tornádó-szerű jelenséget is látni véltek, mely a fákat valósággal lecsupaszította a levéltől – írja a Beol.hu hírportál.

A vihar következtében legalább tíz ember megsérült, többüket a mentők vitték el. A környező többszintes házak ablakait betörte a jég, sőt két órával a vihar után helyenként még mindig 15-20 centiméter jég borította az utcákat. A vihar következtében több ló is elpusztult, a ménes egy része szétszaladt. A helyszínen ugyanis egy nemzetközi lóversenyre készültek, s a településen akkor kezdődött volna egy háromnapos rendezvény, a Lángos Fesztivál.

Két ló olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amikor beszakadt az istáló teteje, hogy el kellett altatni. A versenypályán a szemtanúk úgy nyilatkoztak, hogy szél erejére jellemző: fogták a megrémült lovakat, hogy ne szabaduljanak el, s a szél az állatokkal együtt kapta fel őket és dobta arrébb.

A település határában a búzát „elfektette” a vihar, a kukoricát pedig összevagdosta a jég. A településen döbbenetes a látvány: a fákról nem csupán a leveleket, hanem néhol a kérget is lehántotta a jég, ahogyan például néhány lakóház vakolatát is leverte. Az utcákon összegyűlt vízbe, jégbe néhány helyen leszakadt villanyvezetékek lógnak, a településen nincs áram. „Olyan volt, mint a világvége” – mondták a helyiek a Beol.hu-nak a vihar után.

Forrás: FN


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: